Rosina apsūdzēt VP amatpersonu par finanšu līdzekļu legalizēšanu

Kriminālziņas
VS.LV 10:24, 06.07.2024 0

Iekšējās drošības birojs (IDB) jūlija sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, informēja IDB.

 
Foto: Valsts policija

Birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka VP amatpersona vairāku gadu garumā veica uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas ievērojamā apmērā, proti, nodarbojās ar transportlīdzekļu tirdzniecību, kā rezultātā nopelnīja vairāk nekā 50 000 eiro.

VP amatpersona, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju un gada ienākumu deklarāciju, nenorādīja informāciju par tai piederošajiem reģistrējamiem transportlīdzekļiem, kā arī informāciju par pārskata periodā gūtajiem ienākumiem un parādsaistībām.

Tāpat birojs guva pierādījumus tam, ka VP amatpersona lielā apmērā legalizēja noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāku gadu garumā, slēpjot finanšu līdzekļu izcelsmi un piederību.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbiniek

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tieslietu ministrija izstrādājusi seksuālās uzmākšanās definīciju

Saeimas Juridiskās komisija trešdien atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) piedāvāto seksuālās uzmākšanās definīciju, kuru lietos, nosakot administratīvo atbildību.

Kriminālziņas Pie veikala «Lats» Grobiņā līdz nāvei piekauts vīrietis

Pēc negadījuma pie veikala "Lats" Grobiņā miris vīrietis, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Krāslavas novadā nelegālais imigrants mēģinājis atņemt robežsargam ieroci

Krāslavas novadā viens no nelegālajiem imigrantiem mēģinājis atņemt robežsargam ieroci.

Kriminālziņas Aizturēti vēl astoņi ar telefonkrāpšanām saistīti naudas kurjeri

Rīgā, Ogrē, Daugavpilī un Liepājā aizturēti vēl astoņi ar telefonkrāpšanām saistīti naudas kurjeri, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.