Krāpnieki Smart-ID vārdā izsūta viltus e-pastus

Kriminālziņas
VS.LV 20:08, 02.07.2024 0

Krāpnieki izsūta viltus e-pastus "Smart-ID" vārdā, lai viltus vietnē izkrāptu internetbankas piekļuves datus, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publiskotā informācija.

 

"Cert.lv" aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību e-pasta sūtītāja adresei, un pirms datu ievades pārbaudīt vietnes adresi.

"Smart-ID" izstrādātāja Igaunijas "SK ID Solutions" filiāle Latvijā reģistrēta 2019.gadā. "SK ID Solutions" akcionāri ir "SEB banka", "Swedbank" un "Telia Eesti".

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt VP amatpersonu par finanšu līdzekļu legalizēšanu

Iekšējās drošības birojs (IDB) jūlija sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, informēja IDB.

Kriminālziņas NA pārsūdzēs KNAB uzlikto sodu un lēmumu apturēt valsts finansējumu

Nacionālā apvienība (NA) tiesā pārsūdzēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru partijai uzdots valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturēts budžeta finansējumu uz vienu gadu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāts Jānis Grasbergs (NA).

Kriminālziņas Krievijas pilsonim konfiscē Krievijā reģistrētu auto

Trešdien Krāslavas novadā kādam Krievijas pilsonim konfiscēta minētajā valstī reģistrēta automašīna.

Kriminālziņas Aiztur iepriekš sodītu pedofilu par seksuālu uzbrukumu mazgadīgai meitenei

Valsts policija pirmdien, 1.jūlijā, veicot plašus meklēšanas pasākumus, aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu vardarbību, kas pagājušās nedēļas beigās Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, tika veikta pret mazgadīgu meiteni.

Lasiet arī

Kriminālziņas Eksperte: ļaunatūras mērķis ir datu iegūšana vai sistēmu bojāšana (+VIDEO)

"Ņemot vērā pieaugošo krāpšanas līmeni un ģeopolitisko kontekstu, bažas rada uzņēmumu ieguldījumu trūkums".

Kriminālziņas Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu

Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību.

Interesanti fakti Atklāts izplatītākais blēdības veids uzņēmumu vidū Latvijā

Izplatītākais blēdības veids Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vidū ir ar maksājumiem saistīta krāpniecība - ar to saskāries 31% aptaujāto uzņēmumu, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.