Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Kriminālziņas
LETA 09:46, 28.06.2024 0

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

 
Foto: LETA

Īsi pirms četriem pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Dzintaru ielu Ventspilī, kur no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Pustrijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zilo ielu Rīgā, kur no akas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Aizvadītajās divās diennaktīs ugunsdzēsēji no ūdenstilpēm izcēluši sešus bojāgājušus cilvēkus. Iestājoties karstajam laikam, cilvēki biežāk izvēlas atpūsties pie ūdens, tāpēc VUGD atgādina - dodoties peldēties, nedrīkst aizmirst par drošību. Nedrīkst rīkoties pārdroši, lekt ūdenī nepārbaudītās vietās un censties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem. Gadījumā, ja kāds pamana, ka cilvēks slīkst, nekavējoties jāzvana 112.

Tikmēr plkst.14.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Katoļu ielu Jelgavā, kur tika evakuēta sabiedriska ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas evakuēti 300 cilvēki. Ēkas kompresoru telpā tika konstatēts bojājums, kas tika novērsts un VUGD palīdzība notikumā vairs nebija nepieciešama. Plkst.15.58 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, sadzīves priekšmeti, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siena ruļļi, koks, zaru kaudze, divos gadījumos sausā zāle un piecos gadījumos atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apsūdz vīrieti par sirmgalves slepkavību, aizdedzinot māju

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā par vīrietis apsūdzēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, kas saistīta ar dedzināšanu lielā apmērā un tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu.

Kriminālziņas Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Latgales policistu par vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību, aģentūru LETA informēja IDB.

Kriminālziņas Latvieši un lietuvieši daudz iecietīgāki pret kontrabandu nekā igauņi

Latvijā un Lietuvā sabiedrība ir ievērojami tolerantāka pret kontrabandas preču iegādi nekā Igaunijā - turpat trešdaļa jeb 30% Latvijas un Lietuvas sabiedrības nenosoda kontrabandas preču iegādi, bet Igaunijā to nenosoda 20% respondentu, piektdien pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, prezentējot maijā SKDS veikto iedzīvotāju attieksmes pētījumu.

Kriminālziņas Drošības eksperts: no bankas Latvijā mēģināja izkrāpt 4,3 miljonus EUR (+VIDEO)

Sadarbībā ar Valsts policiju finansisti ir izstrādājuši drošas rīcības kodeksu “Septiņi NĒ”.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Rīgā kādā ražotnē otrdien dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Krāslavas novadā no ezera izcelts miris cilvēks

Ceturtdienas vakarā Krāslavas novadā no ezera izcelts miris cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).