Krāslavas novadā par migrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi

Kriminālziņas
LETA 19:32, 13.06.2024 0

Valsts robežsardze Krāslavas novadā par nelikumīgo imigrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, informēja Valsts robežsardze.

 
Foto: LETA

Pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju par kādu aizdomīgu personu grupu, robežsargi Krāslavas novadā uz kāda lauku ceļa konstatēja divas stāvošas automašīnas, kurās atradās pieci Latvijas pilsoņi.

Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka vienas automašīnas salonā atrodas arī viena aziātiskas izcelsmes persona, bet netālu no automašīnas krūmos slēpjas vēl četras aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Latvijas pilsoņiem sākts kriminālprocess par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām. Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Tāpat pret vienu Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par pierobežas režīma pārkāpšanu.

Trešo valstu pilsoņi, pēc robežsardzes vārdiem, "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Atbalsta elektroniskās uzraudzības piemērošanu varmākam

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz iespēju varmākam piemērot elektronisko uzraudzību.

Kriminālziņas Stājas spēkā notiesājošs spriedums par cilvēku sašaušanu skolas salidojumā

Senāta Krimināllietu departaments atteicis ierosināt kasācijas tiesvedību, un tādējādi stājās spēkā Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru vīrietim par divu cilvēku sašaušanu skolas salidojuma laikā piespriesta brīvības atņemšana uz diviem gadiem un trīs mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Kriminālziņas Speciālisti konsultē, kā pasargāt savu bankas kontu no krāpniekiem (+VIDEO)

Ir vērts piedomāt pie PIN kodu izveides – neveidojat tos kā sev nozīmīgus datumus.

Kriminālziņas Gada laikā no uzņēmumiem Latvijā izkrāpti vairāk nekā divi miljoni eiro

Laika posmā no 2023.gada 1.augusta līdz 2024.gada 1.augustam uzņēmumiem izkrāpti 2,3 miljoni eiro, informē Finanšu nozares asociācijas (FNA) pārstāvji, atsaucoties uz apkopotajiem datiem par krāpšanas gadījumu statistiku četrās lielākajās bankās, kad par upuri ir kļuvis uzņēmums.

Lasiet arī

Kriminālziņas Augšdaugavas novadā aizturēti divi migrantu pārvadātāji

Valsts robežsardze 10.augustā Augšdaugavas novadā aizturējusi divas personas par nelegālu migrantu pārvadāšanu.

Kriminālziņas Ar nelegālajiem imigrantiem bēg no robežsargiem un iebrauc grāvī

Piektdien, 12.jūlijā, robežsardze par nelegālo imigrantu pārvadāšanu aizturējusi kādu Gruzijas pilsonis, informē Valsts robežsardze.

Pasaule Lielbritānijā pirmajā pusgadā ieradies rekordliels nelegālo imigrantu skaits

Nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Lielbritāniju, šķērsojot Lamanša kanālu, šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis jaunu rekordu.

Sabiedrība Pār Lamanšu Lielbritānijā dienas laikā ieradušies vairāk nekā 880 migranti

Šķērsojot Lamanša šaurumu laivās, Lielbritānijā otrdien ieradušies vairāk nekā 880 nelegālie migranti, paziņojusi valdība, norādot, ka tas ir lielākais skaits vienas dienas laikā šogad.