Slovākijas premjerministrs ievainots apšaudē (VIDEO)

Kriminālziņas
VS.LV 16:58, 15.05.2024 0

Slovākijas mediji ziņo, ka premjerministrs Roberts Fico ticis ievainots apšaudē un nogādāts slimnīcā.

 

Incidents noticis Handlovas pilsētā, aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas, ziņo telekanāls TA3. Aizdomās turamais ir aizturēts.

59 gadus vecais Fico sašauts vēderā, ziņo TA3. Incidenta laikā atskanējuši četri šāvieni.

Parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Ļubošs Blaha apstiprināja incidentu parlamenta sēdes laikā un pārtrauca tā darbu līdz turpmākam paziņojumam, vēsta Slovākijas ziņu aģentūra TASR.

Incidents notika pēc valdības sēdes pie vietējā kultūras nama, kur Fico bija ieradies, lai tiktos ar atbalstītājiem. Policija norobežoja notikuma vietu.

Laikraksta "Dennik N" reportieris dzirdējis šaušanu un pēc tam redzēja, kā apsargi nes premjerministru uz automašīnu.

Prezidente Zuzana Čaputova nosodīja "brutālo un nežēlīgo" uzbrukumu premjeram.

"Es esmu šokēta," pavēstīja Čaputova. "Es novēlu Robertam Fico daudz spēka šajā kritiskajā brīdī un ātru atveseļošanos pēc šī uzbrukuma."

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena nosodīja "zemisko uzbrukumu" Slovākijas premjerministram.

Fico premjerministra amatā stājās oktobrī. Pirms tam viņš ieņēma premjerministra amatu no 2006. līdz 2010.gadam un no 2012. līdz 2018.gadam.

Fico kreisā partija "Smer" uzvarēja 30.septembrī notikušajās parlamenta vēlēšanās ar prokrievisku un pretamerikānisku platformu. Kritiķi bažījas, ka Fico vadītā Slovākija atteiksies no prorietumnieciskā kursa. Jaunā valdība nekavējoties apturēja oficiālās valdības ieroču piegādes Ukrainai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Satiksmes ministrs: Latvijā ir ātruma pandēmija

Latvijā lielākā daļa autovadītāju sistemātiski pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Kriminālziņas Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

Pagājušajā piektdienā policisti par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

Kriminālziņas Policija noskaidro apstākļus negadījumā ar sprinteri Vaičuli

Policija vēl noskaidro apstākļus ceļu satiksmes negadījumā, kurā cietusi Latvijas vadošā sprintere Gunta Vaičule, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Greidāne.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.