Krāpnieki LMT vārdā izsūta viltus ziņas

Kriminālziņas
VS.LV 16:10, 14.05.2024 0

Aktivizējušies krāpnieki, kas mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) vārdā zvana un sūta ziņas, tostarp īsziņas, "iMessage" un "WhatsApp" ziņas, ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai, informēja LMT.

 
Foto: LETA

Vairāki klienti saņēmuši ziņu, kurā teikts, ka klienta abonements ir apturēts, savukārt, lai to atjaunotu, jāizmanto pievienotā saite.

LMT Privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte akcentē, ka LMT nesūta šādas ziņas.

"Mēs bez klienta pieprasījuma nesūtīsim ziņu ar pievienotu saiti, kas ved uz interneta lapu klienta personas datu ievadīšanai. Aicinām būt piesardzīgiem, ja pamanāt, ka pievienotā saite satur ciparus, aizdomīgas zīmes un vārdus," norāda Saulīte.

Tāpat viņa uzsver, ka klientiem ziņas sūta latviešu valodā ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm, tādēļ aicina iedzīvotājus uzmanīties, ja tiek saņemta īsziņa ar daudz gramatikas kļūdām.

Saulīte aicina LMT klientus domāt kritiski, neatvērt aizdomīgas saites un šaubu gadījumā pirms jebkādu darbību veikšanas vērsties pie LMT klientu konsultantiem, rakstot "info@lmt.lv" vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80768076.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka LMT koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 310,269 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 0,6% un bija 32,069 miljoni eiro.

LMT kapitālā 49% pieder Zviedrijas "Telia Company" un tās meitaskompānijai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Latvijas finanšu iestāžu peļņa piecos mēnešos - 250,4 miljoni eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos piecos mēnešos strādāja ar 250,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Krāpnieki turpina terorizēt iedzīvotājus: šogad izkrāpti jau 8,4 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos piecos mēnešos izkrāpti kopumā 8,432 miljoni eiro, kas ir par 94,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

Kriminālziņas Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm izcelti četri bojāgājušie, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Lasiet arī

Kriminālziņas Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu

Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību.

Interesanti fakti Atklāts izplatītākais blēdības veids uzņēmumu vidū Latvijā

Izplatītākais blēdības veids Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vidū ir ar maksājumiem saistīta krāpniecība - ar to saskāries 31% aptaujāto uzņēmumu, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.