Kozlovskis: Arī šogad 9.maijam gatavosimies ļoti nopietni

Kriminālziņas
LETA 10:07, 11.04.2024 0

Latvijas tiesībsargājošās un drošības iestādes arī šogad 9.maijam gatavosies ļoti nopietni, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

 
Foto: LETA

Viņš esot pārrunājis aktuālo drošības situāciju ar Valsts policijas un Valsts drošības dienesta vadību. "Mums nav kaut kādu precīzu indikāciju par provokācijām, taču tā situācija var mainīties, līdz ar to mēs gatavosimies ļoti nopietni," solīja ministrs.

Kozlosvkis piebilda, ka, tuvojoties 9.maijam, sabiedriskās drošības pasākumi var tika mainīti un pastiprināti līdz pat pēdējam brīdim.

Kā ziņots, 9.maijā Krievijā tiek svinēta bijušās Padomju Savienības uzvara Otrajā pasaules karā, kas Latvijai nozīmēja palikšanu okupācijā uz vairākām desmitgadēm.

Vēl daudzus gadus pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas arī Latvijā daudzi krievvalodīgie 9.maijā rīkoja publiskas svinības, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šādi pasākumi tika būtiski ierobežoti un aizliegti, tajā skaitā nojaucot vairākus padomju varas uzbūvētus pieminekļus.

Neraugoties uz minētajiem ierobežojumiem un aizliegumiem, Latvijā ik gadu tiek fiksēti dažādi ar 9.maija svinēšanu saistīti pārkāpumi, tomēr agrāk, kad publiskas svinības bija atļautas, šādu pārkāpumu bija krietni vairāk.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Izmeklē ugunsdzēsēju un robežsargu savervēšanu par naudas mūļiem

Iekšējās drošības birojā (IDB) šogad izmeklējis sešus kriminālprocesus, kuros kā tā dēvētie naudas mūļi krāpšanas shēmās savervēti iekšlietu resora darbinieki - ugunsdzēsēji un robežsargi, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kriminālziņas Kur Latvijas iedzīvotāji pazūd: nekļūt par cilvēktirdzniecības upuri (+VIDEO)

Daudzi cilvēki izmisīgi vēlas atrast darbu un jau ir gatavi krist uz apšaubāmiem sludinājumiem.

Kriminālziņas Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.

Lasiet arī

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas

Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Pasaule Britu izlūki: 9.maija parāde Maskavā demonstrēja krievu armijas problēmas

Tradicionālā 9.maija militārā parāde Maskavā demonstrēja Krievijas bruņoto spēku pamatproblēmas, ar ko tie saskaras 15 mēnešus pēc pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā, norāda britu militārā izlūkdienesta speciālisti.

Sabiedrība Pāris gadu laikā svinības 9.maijā varētu būt pilnībā izskaustas, cer ministrs

Pāris gadu laikā jebkādas svinības 9.maijā Latvijā varētu būt pilnībā izskaustas, šādu cerību intervijā TV3 pauda iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).