Apsūdzēs nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas

Kriminālziņas
LETA 10:40, 14.03.2024 0

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas.

 
Foto: LETA

8.martā lieta nosūtīta Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz trim gadiem, probācijas uzraudzība vai sabiedriskais darbs.

Persona bija pārkāpusi Rīgas domes saistošo noteikumu punktus, proti, kā atbildīgā persona nebija nodrošinājusi sniega un ledus notīrīšanu no būves jumta un lāsteku nolaušanu, lai nepieļautu to krišanu no jumta.

Aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis - dzīvesvietas maiņas paziņošana.

2023.gada 13.decembrī Rīgā, Latgales priekšpilsētā, krītot ledum no daudzdzīvokļu mājas, ievainojumus guva un mira 1941.gadā dzimis vīrietis. Negadījums notika pie privātīpašniekam piederošas ēkas Kalna ielā 62.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sabiedrība Valsts dzelzceļa inspekcija izmeklē negadījumu Lielvārdes stacijā

Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija ir nosūtījusi pieprasījumu AS "Pasažieru vilciens" (PV) un VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) līdz piektdienai, 15.martam, sniegt detalizētu informāciju un skaidrojumu par 8.martā notikušā negadījuma apstākļiem Lielvārdes stacijā.

Kriminālziņas Rīgas centrā no kanāla izcelts miris cilvēks

Rīgas centrā no kanāla izcelts miris cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.