Policija aizturējusi personu, kura iemeta degmaisījuma Okupācijas muzejā

Kriminālziņas
LETA 08:12, 01.03.2024 0

Valsts policija (VP) ir aizturējusi personu, kura varētu būt vainojama degmaisījuma iemešanā Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

 
Foto: LETA

Viņš izsaka lielu pateicību Valsts drošības dienestam un VP par profesionālo darbu, identificējot un aizturot šo personu.

Ministrs uzskata, ka profesionāli paveiktā darba rezultāts ir ne tikai personas aizturēšana, bet arī ātrums, kādā tas tika izdarīts, neskatoties uz to, ka uzbrucējs bija veicis sagatavošanās priekšdarbus.

"Neatsverama nozīme te bijusi izcilai sadarbībai ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP), un nozieguma operatīva atklāšana notikusi, pateicoties RPP Videonovērošanas centram," norāda ministrs.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, pamatojoties uz Krimināllikuma 185.panta 2.daļu, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Kozlovskis norāda, ka šis noziedzīgais nodarījums ir jāvērtē kopsakarā ar hibrīdkara apstākļiem, kuros pašlaik dzīvojam, un šādi noziegumi ir nopietns apdraudējums nacionālajai drošībai. Viņš cer, ka šis noziegums tiks vērtēts ar visu likuma bardzību un sods būs atbilstošs nodarījumam.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" izteica pateicību dienestiem par operatīvo darbu. Ātra aizturēšana svarīga bija arī muzeja darbiniekiem, akcentēja Siliņa.

Arī Ministru prezidente norādīja, ka šis noziedzīgais nodarījums ir jāvērtē kopsakarā ar hibrīdkara apstākļiem, kuros pašlaik dzīvojam.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu Latvijas Okupācijas muzejā tika iemests degmaisījums, kā rezultātā muzeja direktores kabinetā pirmajā stāvā dega krēsls un papīri 0,5 kvadrātmetra platībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Pārbauda baumas par it kā bērniem paredzētām narkotikām konfekšu izskatā

Valsts policija pārbauda informāciju par it kā Rīgas skolēniem paredzētām narkotikām želejkonfekšu izskatā.

Kriminālziņas Basketbola treneri par seksuāliem noziegumiem soda ar sabiedriskiem darbiem

Rīgas pilsētas tiesa basketbola treneri Andri Steļmahu atzina par vainīgu četros seksuāla rakstura noziegumos pret kādu savu audzēkni un sodīja viņu ar sabiedrisko darbu 400 stundu apmērā.

Kriminālziņas Naktī avārijā uz Tīnūžu-Kokneses šosejas gājis bojā autovadītājs

Aizvadītajā naktī satiksmes negadījumā uz ceļa Tīnuži-Koknese gājis bojā autovadītājs, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pusaudzim bēgšana no policijas beidzas ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem

Rīgā pusaudzim bēgšana no policijas beigusies ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Veselība Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.