Brīdina uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par VID darbiniekiem

Kriminālziņas
LETA 15:21, 27.02.2024 0

"Swedbank" brīdina laikā, kad aktuāla kļūst ikgadējā pārmaksāto nodokļu atgūšana, uzmanīties no krāpniekiem, kuri izliekas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem vai nodokļu konsultantiem.

 

Bankā norāda, ka krāpnieki izsūta ziņas, kurās aicina atvērt interneta vietnes un ievadīt datus, lai atgūtu nodokļos samaksāto naudu.

Tāpat krāpnieki vēl joprojām zvana Latvijas iedzīvotājiem un izliekas par banku, policijas vai citu dienestu darbiniekiem, lai izvilinātu internetbankas piekļuves datus. Joprojām arī turpinās krāpšanas gadījumi, kuros klienti nodod svešiem cilvēkiem savas maksājumu kartes vai arī skaidru naudu. Krāpniekiem izdodas pārliecināt cilvēkus, ka "kurjeri" vai "drošības dienestu darbinieki" šos līdzekļus noglabās "drošā vietā", kamēr notiek "izmeklēšana".

"Swedbank" pārstāvji informē, ka jauna un bīstama tendence parādījusies, ka krāpniekiem arī izdodas iebiedēt cilvēkus, lai viņi slēptu šo informāciju no bankas. Tiek iegalvots, ka "drošības dienestu darbinieki" veic izmeklēšanu, kuras laikā jāievēro konfidencialitāte. Tāpēc klienti dažkārt vilcinās par savām aizdomām informēt bankas darbiniekus, apgrūtinot krāpšanas novēršanu un centienus izkrāpto naudu atgūt.

"Swedbank" aicina Latvijas iedzīvotājus būt īpaši modriem un nepakļauties aicinājumiem izpaust datus, izņemt un nodot svešiniekiem skaidro naudu vai arī maksājumu kartes. Pat mazāko krāpšanas aizdomu gadījumā banka lūdz nekavējoties sazināties ar Valsts policiju un savu banku, lai pēc iespējas precīzāk informētu par notikušo. Savlaicīga un ātra rīcība ir izšķiroša, lai censtos apturēt krāpšanu un atgūtu izkrāptos līdzekļus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Kriminālziņas Latvijas lielāko banku klientiem pirmajā pusgadā izkrāpti 9,452 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos sešos mēnešos izkrāpti kopumā 9,452 miljoni eiro, kas ir par 86,2% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

Kriminālziņas Jūnijā par 17% sarucis telefonkrāpšanas gadījumu skaits

Jūnijā, salīdzinot ar maiju, par 17% sarucis telefonkrāpšanas gadījumu skaits un par 6% - investīciju krāpšanas gadījumu skaits, informē Finanšu nozares asociācija (FNA).

Kriminālziņas Eksperts: banku krāpnieki socializēšanos izmanto savā labā (+VIDEO)

Iedzīvotāji tiek uzrunāti individuāli, piedāvājot iespējas īsā laikā gūt peļņu ar kriptovalūtu tirdzniecību.