Pieaug Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaits

Kriminālziņas
LETA 11:36, 25.02.2024 0

Pēdējo gadu laikā ir tendence pieaugt Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaitam, un nozagto lietu veids mēdz mainīties atbilstoši sezonai, informē risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji.

 

Kompānijā norāda, ka visvairāk zādzību notiek Eiropas dienvidos - Itālijā un Spānijā, un pēdējo gadu laikā to skaitam ir tendence pieaugt. Garnadži pārsvarā ir iecienījuši telefonus, makus un zīmolu apģērbu.

Ļoti populāra vieta, kur uzdarbojas zagļi, ir sabiedriskais transports - vilciens, metro un citi, kur garnadži upurim no kabatas izvelk mobilo telefonu vai maku. Tāpēc lielpilsētās somas ieteicams nēsāt sev cieši klāt, lai vienmēr varētu pārredzēt savas mantas un tās nosargāt, iesaka apdrošinātāji.

Pēc "If" datiem vidējā atlīdzība par nozagtām mantām ārvalstīs ir 500 eiro.

Tomēr zog arī citas mantas. Nesen kādam ceļotājam, kurš ar auto bija devies uz slēpošanas kūrortu Slovākijā, nozagts slēpošanas ekipējums, kas pa nakti bija atstāts automašīnā. Nodarītie zaudējumi bija 5000 eiro. Citā gadījumā Itālijā no automašīnas nozagts slēpošanas apģērbs, radot līdz pat 2000 eiro lielus zaudējumus.

Apdrošinātāji norāda, ka par zādzību ārvalstīs noteikti jāziņo tuvākajā policijas iecirknī, kur aicinās aizpildīt iesniegumu, norādot nozagto lietu veidu. Izziņas kopija no policijas noderēs, iesniedzot ceļojuma apdrošināšanas pieteikumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Policija Stacijas laukumā šogad pastiprināti uzrauga sabiedrisko kārtību

Kopā šogad pārbaudītas jau 3800 personas un atrastas 25 meklēšanā izsludinātas personas.

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Lasiet arī

Kriminālziņas Šogad desmit mēnešos Latvijā nozagti 175 auto

Šogad desmit mēnešos Latvijā ir nozagti 175 auto, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Vīrietim par prokurores telefona nozagšanu piemēro cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim par prokurores telefona nozagšanu prokuratūras telpās piemērojusi cietumsodu, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Sabiedrība Baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli

Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli, kas tika atstāta 7.tramvajā, pauž draudzes priekšnieks Raitis Heniņš.

Kriminālziņas Apdrošinātājs: arvien biežāk apzog lauksaimniecības tehniku

Šogad salīdzinājumā ar pagājušajiem diviem gadiem arvien biežāk tiek apzagta lauksaimniecības tehnika, bet zaudējumi, kas tādējādi tiek nodarīti lauksaimniekiem, var būt arī vairāku tūkstošu eiro apmērā, informē apdrošināšanas kompānija "Balta".