IUB neļauj Rīgas satiksmei slēgt līgumu par apsardzes pakalpojumiem

Kriminālziņas
VS.LV 10:58, 27.01.2024 0

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēmis neļaut pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" slēgt 2,5 miljonus eiro ērtu līgumu par apsardzes pakalpojumu sniegšanu, liecina informācija IUB mājaslapā.

 
Foto: LETA

Iepirkumā tika saņemtas sūdzības saistībā ar viena no pretendentiem - SIA "Evor Latvija" - izteikto piedāvājumu. Sūdzībās pausts, ka "Evor Latvija", iespējams, iesniedzis nepamatoti lētu piedāvājumu.

IUB ieskatā sūdzība ir pamatota, tādēļ "Rīgas satiksmei" aizliegts slēgt līgumu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja "Rīgas satiksmē", iepirkuma paredzamā maksimālā līguma cena 2,5 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa un šo visu summu var arī neizlietot.

Ņemot vērā IUB lēmumu, uzņēmums lūdzis papildu skaidrojumus par piedāvātajām cenām. Pēc skaidrojumu saņemšanas tiks izvērtēts pretendenta iesniegtais pamatojums un pieņemts lēmums.

Uzņēmumā skaidro, ka pēdējo gadu laikā daudzviet samazināta fiziskās apsardzes klātbūtne, taču, ņemot vērā, ka uzņēmuma parkos un depo ir lielas materiālās vērtības, no fiziskās apsardzes atteikties pilnībā nevar. Tāpēc "Rīgas satiksme" pērnā gada nogalē izsludināja iepirkumu par apsardzes pakalpojumiem uz trim gadiem.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.