LTV padome analizēs sižetus par uzņēmēja Ļubkas slepkavības notikumiem

Kriminālziņas
VS.LV 14:15, 02.12.2023 0

Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome analizēs LTV pārraidītos sižetus par uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Anita Jansone.

 
Foto: LETA

Viņa norādīja, ka 25.novembrī ziņu raidījumā "Panorāma" pārraidītajā sižetā tika iekļauta Igora Haita dzīvesbiedres Aļonas un viņa šofera versija par notikušo, bet atsevišķā sižetā 28.novembrī tika iekļautas otras puses viedoklis, proti, intervija ar uzņēmēja Ļubkas dēlu Lauri Ļubku.

Pārraidītie sižeti tiks analizēti LTV Redakcionālajā padomē un pēc tam sniegtas atbildes arī uz visiem sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes uzdotajiem jautājumiem.

Komentējot iespējamos ētikas pārkāpumus, Jansone uzsver, ka 25.novembra ziņā izmantotie fakti tika skaidri un nepārprotami nošķirti no viedokļiem, sniedzot norādi, ka šī ir konkrēto intervēto personu versija. Savukārt Ļubkas ģimenes viedoklis tika pārcelts publicēšanai uz vēlāku, respektējot traģiskos apstākļus.

"Lai skaidrotu uzņēmēja Andra Ļubkas nogalināšanas notikuma gaitu, LTV Ziņu dienests uzrunāja gan Ļubkas ģimeni, gan Igora Haita dzīvesbiedri. Respektējot traģiskos apstākļus, kādi šobrīd ir Andra Ļubkas ģimenei, materiāla publicēšana tika pārcelta uz vēlāku laiku, nekā sākotnēji plānots, kā arī tika nolemts katras puses viedokli ietvert atsevišķos sižetos," skaidroja Jansone.

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne saņēmusi trīs iesniegumus par iespējamiem ētikas pārkāpumiem LTV raidījuma "Panorāma" sižetā par Rēzeknes uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavības notikumiem un sākusi izvērtēšanu.

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Ļubkas iespējamā slepkava Igora Haita dzīvesbiedre Aļona un viņa šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Haita sieva intervijā min, ka pirms slepkavības ir noticis strīds starp viņu un nogalināto Ļubku. Strīda laikā Ļubka esot it kā izteicis agresīvas piezīmes uz etniskā pamata.

Savukārt nogalinātā dēls Lauris Ļubka vēstulē medijiem norāda, ka intervētās personas apmelo viņa tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem, kā arī lai ietekmētu tiesas procesu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Kriminālziņas Žurnāls: NA draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu

Nacionālajai apvienībai (NA) draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu un prasība atmaksāt aģitācijā pārtērētos 210 000 eiro, vēsta žurnāls "Ir".

Lasiet arī

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Kriminālziņas Imantā uz ielas atrasts vīrietis ar, iespējams, vardarbīgas nāves pazīmēm

Valsts policija apstiprināja, ka Kleistu ielā atrasts miris vīrietis, kuram, iespējams, ir vardarbīgas nāves pazīmes.

Kriminālziņas Par slepkavību un līķa nomešanu no devītā stāva piespiež 16 gadus cietumā

Kurzemes apgabaltiesa kādam vīrietim par par savas paziņas noslepkavošanu un līķa nomešanu no devītā stāva piespiedusi 16 gadus cietumā.

Kriminālziņas Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm

Valmieras novada Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, aģentūru LETA informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.