Diviem bijušajiem policistiem piespriež cietumsodus. Par ko?

Kriminālziņas
LETA 11:41, 02.11.2023 0

Apelācijas instances tiesa diviem nu jau bijušajiem policistiem piespriedusi cietumsodus par acu pievēršanu cigarešu nelikumīgai tirdzniecībai Jelgavas tirgū apmaiņā pret kukuli.

 
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa, apmierinot prokuratūras apelācijas protestu par Ekonomisko lietu tiesas sprieduma atcelšanu, kukuļņemšanā par vainīgām atzina divas bijušās Valsts policijas amatpersonas.

Atbilstoši apsūdzībai policisti, izmantojot savu dienesta stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās pieņēma kukuli un tā piedāvājumu, proti, bijušie policijas darbinieki piekrita kāda vīrieša piedāvājumam reizi mēnesī saņemt 150 eiro par to, ka policija neaizturēs un nesodīs viņu par to, ka Jelgavas tirgū nelikumīgi tiek realizēti tabakas izstrādājumi.

Rīgas apgabaltiesa atzina apsūdzētos par vainīgiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piemēroja viņiem brīvības atņemšanas sodu - attiecīgi vienam no apsūdzētajiem uz diviem gadiem un astoņiem mēnešiem un otram apsūdzētajam uz diviem gadiem un pieciem mēnešiem.

Tāpat tiesa lēma aizliegt abiem apsūdzētajiem ieņemt amatus Valsts policijā uz četriem gadiem.

Minēto spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Pārbauda baumas par it kā bērniem paredzētām narkotikām konfekšu izskatā

Valsts policija pārbauda informāciju par it kā Rīgas skolēniem paredzētām narkotikām želejkonfekšu izskatā.

Kriminālziņas Basketbola treneri par seksuāliem noziegumiem soda ar sabiedriskiem darbiem

Rīgas pilsētas tiesa basketbola treneri Andri Steļmahu atzina par vainīgu četros seksuāla rakstura noziegumos pret kādu savu audzēkni un sodīja viņu ar sabiedrisko darbu 400 stundu apmērā.

Kriminālziņas Naktī avārijā uz Tīnūžu-Kokneses šosejas gājis bojā autovadītājs

Aizvadītajā naktī satiksmes negadījumā uz ceļa Tīnuži-Koknese gājis bojā autovadītājs, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pusaudzim bēgšana no policijas beidzas ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem

Rīgā pusaudzim bēgšana no policijas beigusies ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts kontrole: tuvākajos gados Latvijā var pietrūkt tiesnešu

Latvijā kopumā ir radīti priekšnoteikumi rajonu un apgabaltiesu nodrošināšanai ar profesionāliem cilvēkresursiem, tomēr pasākumi cilvēkresursu attīstībai norit pārāk gausi, tuvākajos gados var iestāties krīze un var pietrūkt tiesnešu, pie šādiem secinājumiem revīzijā nonākusi Valsts kontrole (VK).

Kriminālziņas Katoļu priesterim Zeiļam par seksuāliem noziegumiem piespriež 6 gadus cietumā

Rīgas pilsētas tiesa šodien par seksuāla rakstura noziegumiem apsūdzētajam Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesterim Pāvelam Zeiļam piesprieda sešus gadus un desmit mēnešus cietumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Stājas spēkā notiesājošs spriedums par cilvēku sašaušanu skolas salidojumā

Senāta Krimināllietu departaments atteicis ierosināt kasācijas tiesvedību, un tādējādi stājās spēkā Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru vīrietim par divu cilvēku sašaušanu skolas salidojuma laikā piespriesta brīvības atņemšana uz diviem gadiem un trīs mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Kriminālziņas Bērnu un jauniešu centra direktoru apsūdz par ārstēšanas liegšanu bērnam

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra, kas tagad zināms kā Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centrs, direktoru Kasparu Jasinkeviču par iespējamu ārstēšanas liegšanu bērnam, ziņo aģentūra LETA.