Tiesa ir izlēmusi sodu izdzimumam, kurš izvaroja savu mazgadīgo meitu

Kriminālziņas
LETA 15:22, 28.09.2023 0

Rīgas rajona tiesa ceturtdien kādam vīrietim par mazgadīgās meitas izvarošanu piesprieda brīvības atņemšanu uz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem, noskaidroja tiesā.

 

Spriedumu vēl būs iespēja pārsūdzēt apelācijas instancē.

Iepriekš Pierīgas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par savas meitas, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, izvarošanu, seksuālu vardarbību pret viņu, pavešanu netiklībā un pornogrāfiska rakstura materiālu glabāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, izmantojot brīžus, kad palika divatā ar savu mazgadīgo meitu, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, kā arī izmantojot mazgadīgās bezpalīdzības stāvokli un uzticību viņam kā tēvam, izvaroja viņu.

Šādas darbības no apsūdzētā puses ar cietušo tika veiktas vairākkārtīgi. Tāpat apsūdzētais vismaz trīs reizes izdarīja anālu aktu ar cietušo. Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Apsūdzētais savai meitai arī pieprasīja sūtīt savas fotogrāfijas un video ar seksuāla rakstura darbībām. Lai meiteni iedrošinātu un pamudinātu to darīt, apsūdzētais apmaiņā pret pieprasīto video materiālu piesolīja materiālus labumus, bet atteikšanās gadījumā liedza viņai lietot mobilo telefonu. Iesūtītās fotogrāfijas un video viņš glabāja savā datorā.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Pārbauda baumas par it kā bērniem paredzētām narkotikām konfekšu izskatā

Valsts policija pārbauda informāciju par it kā Rīgas skolēniem paredzētām narkotikām želejkonfekšu izskatā.

Kriminālziņas Basketbola treneri par seksuāliem noziegumiem soda ar sabiedriskiem darbiem

Rīgas pilsētas tiesa basketbola treneri Andri Steļmahu atzina par vainīgu četros seksuāla rakstura noziegumos pret kādu savu audzēkni un sodīja viņu ar sabiedrisko darbu 400 stundu apmērā.

Kriminālziņas Naktī avārijā uz Tīnūžu-Kokneses šosejas gājis bojā autovadītājs

Aizvadītajā naktī satiksmes negadījumā uz ceļa Tīnuži-Koknese gājis bojā autovadītājs, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pusaudzim bēgšana no policijas beidzas ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem

Rīgā pusaudzim bēgšana no policijas beigusies ar 11 administratīvā pārkāpuma procesiem, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Veselība Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.