Piedzērās un izdomāja, ka jānosit suns - piešķirtais sods ir smieklīgs...

Kriminālziņas
LETA 15:27, 31.08.2023 0

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku kādai privātpersonai Smiltenes novadā piemērojis maksimālo iespējamo naudas sodu - 2000 eiro, informēja PVD.

 

Dienestā norāda, ka lietas materiālus PVD saņēma no Valsts policija (VP), kuru uz notikuma vietu bija izsaukusi dzīvnieka īpašniece.

Pēc saimnieces sniegtās informācijas, divas personas, no kurām viena bijusi nepilngadīga, lietojušas alkoholu un nolēmušas, ka suns, kas turpat netālu atradies pie ķēdes, ir jānosit. Vispirms dzīvnieku ar mietu situsi pilngadīgā persona, bet pēc pamudinājuma - arī nepilngadīgā persona.

PVD, pamatojoties uz VP sniegto informāciju, sācis administratīvā pārkāpuma procesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, un, ņemot vērā visus apstākļus, tostarp vainu pastiprinošos apstākļus, pieņēmis lēmumu pilngadīgajai personai piemērot maksimālo iespējamo naudas sodu, kāds paredzēts par šāda veida pārkāpuma veikšanu.

Vienlaikus lietas materiāli par nepilngadīgo, kurš izdarīja administratīvo pārkāpumu, tiks nodoti novada domes administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu, informē dienestā.

PVD norāda, ka 2023.gada pirmajos sešos mēnešos saņemtas vairāk nekā 400 sūdzības par iespējamiem mājas dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem un cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Aptuveni pusē gadījumu sūdzības par dažādu veidu pārkāpumiem ir apstiprinājušās.

Tostarp 15 gadījumos par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem PVD piemērojis naudas sodus, kuru vidējais apmērs bijis 270 eiro, bet 10 gadījumos par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku piemērots sods, kura vidējais apmērs bijis 536 eiro. Savukārt 38 dzīvnieki izņemti no saimniecībām.

Gadījumos, kad konstatēti pārkāpumi, kas ir novēršami un tieši neietekmē dzīvnieka veselību un dzīvību, PVD uzdevis tos noteiktā termiņā novērst, informē PVD.

Jau ziņots, ka Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) ieskatā dzīvnieku mocītājiem piemērotie sodi Latvijā joprojām ir pārāk maigi.

LVB norādīja, ka Latvijā dzīvnieku aizsardzības jomā ir izveidota laba likumu bāze, bet iecietība pret dzīvnieku spīdzinātājiem traucē Latvijai pievienoties civilizēto valstu pulkam izpratnē par atbildību pret dzīvnieku.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).