Atradās meklēšanā, bet biļetes pirka uz sava vārda... lidostā notverta jauniete

Kriminālziņas
VS.LV 15:26, 04.07.2023 0

Vairākos Valsts policijas reģionu iecirkņos bija vērsušies iedzīvotāji, kuri ziņoja, ka ir atsaukušies uz sociālajā tīklā “Facebook” ievietotu privātpersonas sludinājumu par dažādu jaku pārdošanu, samaksājuši par preci, bet pirkumu tā arī nav saņēmuši. Kopumā policijā vērsās seši cietušie. 2021. gada novembrī uzsāktie kriminālprocesi tika apvienoti vienā lietvedībā.

 
Foto: Valsts policija

Valsts policijas likumsargi noskaidroja iespējamās vainīgās personas identitāti – tā, iespējams, ir kāda 2003. gadā dzimusi Latvijas valstspiederīgā, kura tika izsludināta meklēšanā un noskaidrots, ka viņa ilgstoši uzturas Polijā.

Šā gada 27. jūnijā policija saņēma informāciju par to, ka meklēšanā izsludinātā persona atrodas Latvijā un plāno ar avioreisu izceļot no Latvijas teritorijas. Valsts policijas Lidostas “Rīga” iecirkņa likumsargi sadarbībā ar lidostas “Rīga” Drošības dienesta darbiniekiem šo sievieti aizturēja, un viņa tika nogādāta Valsts policijas Rīgas Ziemeļu pārvaldē turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētā sieviete iepriekš nav sodīta. Viņai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un pirms veikt apmaksu par interneta sludinājumos noskatītu preci, vispirms izpētīt atsauksmes internetā par pārdevēju, kā arī, ja iespējams, veikt apmaksu par preci tikai tad, kad tā jau ir piegādāta. Rodoties aizdomām par krāpšanas mēģinājumu, ieteicams piedāvāt satikties ar pārdevēju klātienē, lai apskatītu preci. Savukārt, pērkot preci pēc interneta sludinājuma no uzņēmuma, vienmēr jāpārbauda, vai norādītais bankas konts sakrīt ar uzņēmuma mājaslapā norādīto.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.