Jēkabpils tirgū policija izņem 14 580 Baltkrievijas cigaretes

Kriminālziņas
LETA 17:23, 07.06.2023 0

Iepriekš sāktā kriminālprocesā 31.maijā Valsts policijas (VP) amatpersonas veica sankcionētu kratīšanu kāda tirgus teritorijā, Jēkabpilī, kur atrasts un izņemts apjomīgs skaits nelegālu tabakas izstrādājumu - 14 580 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma, informēja policijas pārstāve Rūta Strautniece.

 

Kratīšanas laikā tika izņemts ievērojams daudzums cigarešu bez Latvijas akcīzes marķējuma. Izņemtas tādas markas kā "NZ", "Prince", "Minsk", kā arī citu marku cigaretes. Kopumā izņemtas 14 580 cigaretes. Visi izņemtie tabakas izstrādājumi marķēti ar Baltkrievijas akcīzes markām, kas ir Eiropas Savienības sankcijām pakļauto preču sarakstā, un ievest Latvijā šādas preces ir aizliegts.

Valsts policijas veikto procesuālo darbību laikā ir noskaidrotas iespējamās vainīgās personas. Šobrīd turpinās izmeklēšana iepriekš sāktajā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, šobrīd no plašākiem komentāriem policija atturas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā tiks aizliegti tabakas aizstājējprodukti, kas satur aromatizētājus

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma aizliegumu no 2025.gada laist tirgū elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Pasaule Francijā atbalsta vienreizlietojamo elektronisko cigarešu aizliegumu

Francijas parlamenta apakšpalāta Nacionālā asambleja pirmdien vienbalsīgi apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz aizliegt vienreizlietojamās elektroniskās cigaretes.

Sabiedrība Stājas spēkā ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem

Šodien visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, stājas spēkā jauni ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem.

Sabiedrība Tabakas likuma grozījumus Saeimā cer skatīt līdz gada beigām

Apjomīgie grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā skatīšanā Saeimā galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz 2023.gada beigām.