Kravas vilcienos konstatē 169 600 kontrabandas cigarešu

Kriminālziņas
LETA 18:44, 30.05.2023 0

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, novērsušas 169 600 cigarešu jeb 8480 cigarešu paciņu kontrabandu, informēja VID pārstāvji.

 
Foto: Valsts policija

Cigaretes bija paslēptas kūdras brikešu un graudaugu atlikumu granulu kravās.

Pirmdien, 29.maijā, Indras muitas kontroles punktā vilciena kontroles laikā robežsargi konstatēja kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas kūdras brikešu kravā. Vilciena, kas iebrauca no Baltkrievijas, kontrole tika veikta kopā ar muitas amatpersonām. Tās rezultātā izņemtas 1000 paciņas cigarešu "Minsk" un "Queen" (kopā - 20 000 cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām

Savukārt piektdien, 26.maijā, Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonas veica kontroli kravas vilcienam, kas iebrauca Latvijā no Krievijas. Pārbaudot vilciena sastāvu ar kravu kontroles rentgena iekārtu, muitniekiem radās aizdomas par nedeklarētu preci vagonos ar graudaugu atlikumu granulām.

Atverot hopertipa vagonu lūkas, muitnieki konstatēja, ka granulās ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Kravā bija paslēptas 6880 paciņas cigarešu "NZ", "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 600 paciņas cigarešu "Keno" bez akcīzes nodokļa markām. Kopā tika izņemti 149 600 cigarešu jeb 7480 paciņas kontrabandas cigarešu.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.