Apsūdz 4 personas par 1,2 miljonus eiro vērta nekustamā īpašuma pārdošanu

Kriminālziņas
LETA 15:01, 30.05.2023 0

Prokuratūra nosūtījusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par krāpšanu, pārdodot 1,2 miljonus eiro vērtu nekustamo īpašumu, informēja prokuratūra.

 
Foto: LETA

Apsūdzības uzrādītas par krāpšanu lielā apmērā un organizētā grupā. Saskaņā ar apsūdzību personas savstarpēji vienojās par lomu sadali nozieguma izdarīšanai.

Organizētās grupas dalībnieki zinājuši, ka noskatītais upuris, kuram pieder kāds nekustamais īpašums Rīgā, pastāvīgi neuzturas Latvijā un viltojuši viņa pasi un ģenerālpilnvaru, lai iegūtu tiesības uz šo īpašumu. Rīkojoties saskaņā ar lomu sadali, krāpnieki uzrādīja viltoto ģenerālpilnvaru un noslēdza pirkuma līgumu par cietušajam piederošā nekustamā īpašuma pārdošanu par 1,2 miljoniem eiro.

Policija krāpniekus arestēja brīdī, kad viņi ieradās pie notāra, lai parakstītu iesniegumu par dokumentu un 1,2 miljonu eiro glabājumu, ko īpašuma pircējs iemaksās notāra glabājuma kontā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).