Sestdien policija Rīgā pārbaudīja 151 personu - kādas narkotikas atrada? (VIDEO)

Kriminālziņas
VS.LV 16:44, 23.05.2023 0

Pagājušajā sestdienā, 20. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas Ziemeļu iecirkņa un Rīgas Pārdaugavas pārvaldes veica profilaktiskos pasākumus Rīgas teritorijā ar mērķi apkarot narkotisko vielu apriti, ziņo Valsts policija.

 

Kopumā likumsargi pārbaudīja 151 personu un 25 automašīnas, kā arī aizturēja 15 personas. Profilaktisko pasākumu laikā tika uzsākti desmit kriminālprocesi par narkotisko, psihotropo vielu nelikumīgu apriti, kā arī viens kriminālprocess par automašīnas vadīšanu iespējamā narkotisko vai psihotropo vielu reibumā.

Tovakar policisti, reaģējot uz informāciju, ka kādā daudzīvokļu namā Juglā tiek realizētas narkotiskās vielas, sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona iekļuva minētajā adresē un aizturēja divas personas – sievieti un vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par tamlīdzīgu noziegumu.

Likumsargi neatliekamības kārtā veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma 270 g amfetamīna, 11 g MDMA kristālu, vienu MDMA tableti, 48 psihotropās tabletes, 244 g marihuānas, divus ierocim līdzīgus priekšmetus, 540 gabalu tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, desmit mobilos telefonus, vienu planšeti un 1200 eiro. Abām aizturētajām personām svētdien, 21. maijā, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Kopumā profilaktiskajos pasākumos likumsargi izņēma vairākas narkotiskās un psihotropās vielas – 315 g amfetamīna, 47 MDMA tabletes, 12 g MDMA kristāla, 45 LSD markas, 48 psihotropās tabletes, 350 g marihuānas, 100 g hašisa, divus gramus halucinogēnās sēnes, piecus gramus oksibutirāta, kā arī vairākus šaujamierocim līdzīgus priekšmetus.

Šāda veida profilaktiskie pasākumi ar mērķi apkarot narkotisko vielu apriti dažādos Rīgas mikrorajonos tiek rīkoti regulāri un policija tos rīkos arī turpmāk.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.