13 šoferi pieķerti par braukšanu alkohola reibumā - cik narkotiku?

Kriminālziņas
LETA 12:11, 01.05.2023 0

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 13 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā un viens par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā, pavēstīja Valsts policijā.

 

Tostarp Rīgas reģionā seši transportlīdzekļu vadītāji pieķerti par braukšanu reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Zemgalē un Latgalē par braukšanu reibumā pieķerti pa trim transportlīdzekļu vadītājiem, bet Vidzemē - viens.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi un 10 kriminālprocesi, tāpat ir sākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Trijos gadījumos pieķertajiem vadītājiem spēkrati tiks konfiscēti, bet no astoņiem vadītājiem tiks piedzīta transportlīdzekļu vērtība.

Tāpat pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 248 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Rīgas reģionā - 68, Vidzemē - 60, Latgalē - 54, bet Zemgalē - 42 un Kurzemē - 24.

Pagājušā diennaktī viens transportlīdzekļa vadītājs Zemgalē sodīts arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 532 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 150 administratīvie pārkāpumi, bet Rīgas reģionā - 140.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gulbenes novadā avārijā gājuši bojā četri pusaudži

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).