Cik nopelnīja? VUGD amatpersonām par kukuļa ņemšanu piespriež reālu cietumsodu

Kriminālziņas
LETA 11:33, 21.03.2023 0

Rīgas pilsētas tiesa divām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonām par 600 eiro kukuļņemšanu piespriedusi reālu brīvības atņemšanu, informē prokuratūrā.

 

Lietā pie kriminālatbildības sauktas divas VUGD amatpersonas par to, ka viņas pieņēma kukuli kādā VUGD rīkotajā iepirkumā, kā arī viena privātpersona par šī kukuļa došanu.

Tiesa piesprieda VUGD amatpersonām reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un četriem mēnešiem un privātpersonai - 250 stundas sabiedrisko darbu.

Apsūdzētajām VUGD amatpersonām bija jāveic VUGD cirvju ar kaburām iepirkums, izvēloties starp piegādātājiem lētāko piedāvājumu.

Apsūdzētajām amatpersonām radās nodoms piedāvāt kāda uzņēmuma pārstāvim piegādāt ugunsdzēsēju cirvjus par visaugstāko cenu, par kādu bija lēmusi VUGD iepirkumu komisija, par to no privātpersonas saņemt materiālu vērtību.

Pēc tam, kad VUGD bija apmaksājis noslēgtā līguma rēķinu, apsūdzētā privātpersona nodeva un VUGD amatpersonas pieņēma 600 eiro kukuli.

Tiesas piespriestos soda mērus tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Pirmās instances spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī