Tiesa attaisno Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Eisāni

Kriminālziņas
LETA 17:07, 07.03.2023 1

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) šodien attaisnoja krimināllietā par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā apsūdzēto Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Inesi Eisāni, noskaidroja tiesā.

 

Desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas prokurors, apsūdzētā un viņas aizstāvis var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

Ja lietā tiek sagatavots pilnais spriedums, to var pārsūdzēt vai protestēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijā, iesniedzot apelācijas sūdzību vai protestu ELT.

Eisāne saukta pie kriminālatbildības noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā, tai skaitā par to, ka viņa izdarīja noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, un Krimināllikuma 275.panta otrajā daļā - par dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Par Krimināllikuma 195.panta trešās daļas pārkāpumu Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā Eisānei draud brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai arī naudas sods.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī