Ferrari šoferi Slobinu sāks tiesāt par kukuļa došanu ceļu policistam

Kriminālziņas
LETA 09:12, 02.02.2023 0

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.10 plāno sākt izskatīt krimināllietu, kurā par kukuļa došanu ceļu policistam apsūdzēts kāds automašīnas "Ferrari" šoferis, noskaidroja tiesā.

 

Publiski pieejamā informācija liecina, ka apsūdzētais ir uzņēmējs Eduards Slobins.

Saskaņā ar apsūdzību policijas darbinieki apturēja vīrieša vadīto "Ferrari" markas automašīnu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, proti, vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā (km/h), vīrietis automašīnu vadīja ar 120 km/h.

Likumsargi lūdza uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību un tā reģistrācijas apliecību. Slobins pieprasīto dokumentu vietā likumsargam deva ne mazāk kā divas 50 eiro banknotes, lai viņš nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu un soda piemērošanu, liecina apsūdzība.

Prokurors vīrieti saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību, un nodotais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai.

Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 5000 eiro, bet no nākamā gada sākuma palielināsies līdz 6200 eiro.

Slobins savu vainu viņam izvirzītajā apsūdzībā neatzīst.

LTV raidījums "De facto" rudenī vēstīja, ka Slobins ir saistīts ar investīciju platformas "Envestio" bankrota lietu. Slobinam piederoši uzņēmumi kopumā no "Envestio" esot saņēmuši ap 3,5 miljoniem eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".