Turpinās iztiesāt Lemberga strīdu ar Saeimu un valdību

Kriminālziņas
LETA 03:41, 19.12.2022 0

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") strīdu ar Saeimu un Ministru kabinetu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, informē tiesā.



Kā vēstīts, Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošu valsts pamatlikumam pasludināja normu, kas liedz personām, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu, piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Lembergs aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņš tiesā ir vērsies pret Ministru kabinetu, Rīgas apgabaltiesu un Saeimu, jo šīs institūcijas viņam nenodrošināja iespēju piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kas notika 2021.gada 5.jūnijā.

"Es vēlos, lai atbildīgās amatpersonas man publiski atvainojas par liegumu īstenot Satversmes 101.panta otrās daļas pirmajā teikumā garantētās tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās, balsojot," skaidroja Lembergs.

Pagājušā gada jūnijā Lembergs atradās apcietinājumā, un viņam netika nodrošināta iespēja piedalīties pašvaldību vēlēšanās, balsojot apcietinājuma vietā vai tikt konvojētam uz vēlēšanu iecirkni.

Kā vēstīts, Lembergs pašvaldību vēlēšanās kandidēja no partijas "Latvijai un Ventspilij" un tika ievēlēts ar 6536 balsīm. Viņš no vēlētājiem ieguva 2526 plusus un 552 svītrojumus.

LETA jau ziņoja, ka Lembergs aprīļa sākumā nosūtīja vēstuli valsts amatpersonām, kurā prasīja publiski rakstveidā atvainoties par aizliegumu viņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Vēstuli Lembergs nosūtījis Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), tieslietu ministram Jānim Bordānam (K), Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Dmitrijam Kaļinam, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Kristīnei Bērziņai un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājai Daigai Vilsonei.

IeVP rakstiski atvainojās Lembergam par pārvaldes lēmumu, ar kuru viņam liegts piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.