Zemgalē apsūdzēts vīrietis par mazgadīgās pameitas izvarošanu

Kriminālziņas
LETA 11:52, 22.11.2022 0

Prokuratūra nodevusi Zemgales rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par mazgadīgās pameitas izvarošanu, piedraudot ar nazi, uzzināja prokuratūrā.

 

Vīrietis apsūdzēts par savas dzīvesdbiedres meitas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2020.gada vasarā, atrodoties savā dzīves vietā Tukuma novadā, izmantojot brīdi, kad palika divatā ar meiteni, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi pielietoja fizisku spēku pret cietušo, pielika pie viņas kakla nazi un piedraudēja ar fizisku izrēķināšanos, ja cietusī viņam nepakļausies. Pēc tam viņš bērnu izvaroja.

Pēc dzimumakta veikšanas apsūdzētais turpināja cietušajai draudēt ar fizisku izrēķināšanos, ja viņa par notikušo kādam ziņos.

Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība, kā arī nodarītas psihiskas ciešanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.