No Moskviča līdz Audi: kurzemnieki devās tūristu rallijā (+VIDEO)

Ceļš jāveic pēc iespējas ātrāk, lai iegūtu vairāk punktu.

 

Tās sāka braukt priekšpusdienā no Grobiņas, bet finišēs Durbē, vēlākais, pulksten 16.30; līdz tam laikam jānodod maršruta kartes. Maršruts ar uzdevumiem ved cauri pagastiem un pilsētām. Jautājumi un fotoorientēšanās papildināta ar kontrolunktiem pie uzņēmējiem Priekulē, Gramzdā, Grobiņas, Bārtas, Rucavas pagastā un Vaiņodē.

Pirms starta, kad komandas pulcējās, to vidū valdīja jautra noskaņa. Portāla uzrunātie dalībnieki atzina, ka, piesakoties tūrisma rallijam, galvenā bijusi vēlme interesanti pavadīt dienu labā kompānijā. Ģimenes, kolēģi, radinieki, draugi brauca asprātīgi noformētās automašīnās, daudzi arī padomājuši par savu ietērpu, kas vairo jautrību. Ceļš jāveic pēc iespējas ātrāk, lai iegūtu vairāk punktu, taču organizētāji uzsvēra: pirmkārt, jāievēro drošība, un nedrīkst pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Durbes ābeļdārzā visas ekipāžas un līdzjutēji atkal tikās, un viņu labā oma apliecināja, ka piedzīvojumu gars noturējies visu dienu. Apbalvošana noritēja ķirbju zīmē – uzņēmums “Durbes veltes” bija sarūpējis no tiem zupu, savukārt svaigus ķirbjus dāvināja daudzajās speciālajās balvās. Tās piešķīra neatkarīga žūrija, kas ekipāžas vēroja startā, kontrolpunktos un finišā. Un pirmo pasniedza komandai “Ķirbītis”, ziņo vietne liepajniekiem.lv.

Uz pjedestāla kāpa pirmā Dienvidkurzemes tūrisma rallija labākais trijnieks: 3. vietā “Dižkliņģeri”, 2. vietā “SK Dienvidkurzeme”, 1. vietā “Ļembasts”.

Uzvarētāju komandā bija kolēģi Aldis Cvēģelis, Martins Dobelis, Edgars Grīslis, Rinalds Sīklis. Viņi no dažādām novada vietām, bet visus vieno darbavieta Liepājā.

Četriniekam rallijs patika, teica, ka braukt bijis interesanti un citugad arī labprāt piedalīšoties. Ka tūrisma ralliju turpinās rīkot, portālam apsolīja Dienvidkurzemes novada tūrisma centra speciālists Raimons Reinis. Pirmais kucēns nebūt nav jāslīcina, tieši otrādi – iesākums ir izdevies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Veseli zobi ir vissvarīgākie mājdzīvniekam: ekspertе sniedz padomu (+VIDEO)

Izteikta zobakmens veidošanās ir ļoti aktuāla mazo suņu šķirņu pārstāvjiem.

Interesanti fakti Masks prezentē robotaksi un sola to ieviest līdz 2027.gadam

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ceturtdien prezentēji pašbraucošu robotaksi, prognozējot, ka tas būs pieejams lietotājiem līdz 2027.gadam.

Interesanti fakti 18 gadus vecs nepālietis kļūst par jaunāko, kas iekarojis visas 8000 m virsotnes

Vien 18 gadus vecais nepālietis Nima Rindži Šerpa trešdien kļuva par jaunāko alpīnistu, kurš sasniedzis visas 14 pasaules 8000 metru un augstākas smailes.

Interesanti fakti Rīgas Porcelāna muzejā ikviens var apgūt seno amatu prasmi (+VIDEO)

Dekols ir dekorēšanas materiāls - uzlīme jeb līmpapīrs, kas apdrukāts ar keramikas krāsu.

Lasiet arī