Aptauja: četras piektdaļas Latvijas iedzīvotāju ceļo uz ārvalstīm (+VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 12:54, 25.06.2024 0

Tomēt cilvēkiem ir lieli ikdienas tēriņi, radot ierobežojumus baudīt regulāru braucienu prieku.

 

Tikai piektdaļa jeb 20% Latvijas iedzīvotāju nedodas ārvalstu ceļojumos, noskaidrots valsts iedzīvotāju aptaujā. No kopējā aptaujāto skaita, lielākā daļa (49%) respondentu pauda, ka visbiežāk ceļojumos izvēlas sabiedrisko transportu. Otrs populārākais pārvietošanās veids ir ar kājām - to norādīja 44% iedzīvotāju. Savukārt ceturtdaļa respondentu (25%) par savu primāro pārvietošanās līdzekli ceļojumos atzina nomas automašīnas.

"Aptaujas rezultātā secinām, ka 20% Latvijas iedzīvotāju uz ārzemēm neceļo, manuprāt, tas skaidri pierāda to, ka cilvēkiem ir lieli ikdienas tēriņi, radot ierobežojumus baudīt regulāru ceļošanas prieku," saka eksperts Alens Baibekovs.

Vaicājot par auto nomas regularitāti, lielākā daļa aptaujāto (35%) atzina, ka izmanto auto nomas pakalpojumus ārpus Latvijas vismaz reizi gadā. Tāpat 35% respondentu atzīmēja, ka nomā auto retāk. Interesanti, ka tikai 1% aptaujāto izmanto auto nomas pakalpojumus divas vai vairāk reizes mēnesī.

Dzimumu sadalījumā vīrieši un sievietes mazliet atšķiras savos paradumos. Piemēram, vīrieši biežāk (18%) izmanto auto nomas pakalpojumus reizi pusgadā, salīdzinot ar sievietēm (12%).

Vecuma grupu analīze rāda, ka visaktīvākie auto nomas pakalpojumu lietotāji (39%) ir vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem. Savukārt, visretāk nomas pakalpojumus izmanto 60 līdz 74 gadu vecuma grupa - 2%.

"Veicot šo aptauju, vēlējāmies arī noskaidrot, kādos veidos iedzīvotāji visbiežāk veic auto nomas rezervācijas ārpus Latvijas, jo nereti dzirdam, ka joprojām daudzi nezina par auto nomas iespējām tiešsaistē," saka Alens Baibekovs, piebilstot, ka mēdz būt gadījumi, kad cilvēki neuzticas nomas kompānijām un pirms rezervācijas vēlas automašīnas apskatīt dzīvē.

Tomēr, kā rāda aptauja, lielākā daļa respondentu (63%) dod priekšroku auto nomas rezervācijai tiešsaistē pirms ceļojuma. Otrā populārākā metode ir tiešsaistes rezervācijas ceļojuma laikā, ko izmanto 12% aptaujāto. Neliels skaits respondentu (2%) veic rezervācijas telefoniski, savukārt 11% izvēlas vietējo auto nomātāju pakalpojumus uz ielas.

Dzimumu sadalījumā vīrieši biežāk (66%) veic rezervācijas tiešsaistē pirms ceļojuma, salīdzinot ar sievietēm (58%). Savukārt, sievietes biežāk izvēlas vietējo auto nomātāju pakalpojumus uz ielas (15%), salīdzinot ar vīriešiem (8%).

Aptaujas rezultāti atklāj interesantu statistiku - vecuma grupa no 60 līdz 74 gadiem biežāk (69%) izmanto un uzticas tiešsaistes rezervācijai jau pirms ceļojuma, kamēr jaunākā grupa no 18 līdz 29 gadiem biežāk (14%) rezervāciju atliek uz pēdējo brīdi un to tiešsaistē veic ceļojuma laikā. Savukārt 11% respondenti vecumā no 50 līdz 59 gadiem izvēlas rezervācijas caur tūrisma aģentūrām, kas ir augstākais rādītājs starp visām vecuma grupām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Svētdiena aizritēs bez lietus

Diennakts gaišās stundas aizritēs bez lietus, un debesis brīžiem skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Interesanti fakti Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Interesanti fakti «X» atjauninājums ļauj apiet platformas aizliegumu Brazilijā

Īlona Maska sociālo mediju platforma "X" ir veikusi automātisku atjauninājumu tālruņu lietotnēs, kas ļauj apiet šīs platformas aizliegumu Brazīlijā, trešdien paziņoja Brazīlijas interneta pakalpojumu sniedzēju asociācija.

Lasiet arī

Pasaule Japānā sasniegts jauns tūristu skaita rekords

Japānu šī gada jūlijā apmeklēja 3,29 miljoni ārvalstu tūristu, kas ir par 41,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn un jauns visu laiku augstākais līmenis vienam mēnesim, trešdien paziņoja Japānas nacionālā tūrisma organizācija.

Interesanti fakti 28 Mājas kafejnīcas viesus gaidīs no Kaplavas līdz pat Jaunjelgavai (+VIDEO)

Vairākās vietās varēs baudīt tieši Sēlijai īpašas receptes.

Interesanti fakti Noslēpumainā Kurzemes Irbene aicina pievienoties skrējienam (+VIDEO)

Mūsdienās šeit darbojas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.