Latvijā desmito reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu

Interesanti fakti
LETA 19:48, 16.06.2024 0

Saulgriežu laikā, 21.jūnijā, Latvijā desmito reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu, informēja Latvijas Universitāte (LU).

 

LU Starptautiskais Indijas studiju institūts rīkos jogas fiziskās prakses nodarbību, kā arī starptautisku konferenci, lai iepazīstinātu Latvijas sabiedrību ar jogu.

Konferencē "Radošā iztēle kā ceļš uz atbrīvošanos" nozares eksperti dalīsies ar jaunāko zinātnisko pētījumu atklājumiem par jogas un ājurvēdas sniegtajiem ieguvumiem stresa mazināšanai, kā arī veselības un kognitīvo funkciju uzlabošanai. Ar priekšlasījumiem piedalīsies referenti no Latvijas, Indijas un Lielbritānijas.

Savukārt paneļdiskusijā psiholoģijas, neirozinātnes un citu nozaru eksperti pārrunās jogas un ājurvēdas holistiskos ieguvumus un to, kā joga un ājurvēda var papildināt tradicionālās veselības aprūpes sistēmas piedāvāto un veicināt vispārējo labklājību.

Pasākumi noritēs LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā no plkst.8 ar jogas rīta prakses publisko demonstrāciju jeb āsanu pildīšanu. Pasākumos varēs piedalīties gan cilvēki, kuri jau praktizē jogu, gan interesenti bez iepriekšējās pieredzes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Svētdiena aizritēs bez lietus

Diennakts gaišās stundas aizritēs bez lietus, un debesis brīžiem skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Interesanti fakti Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Interesanti fakti «X» atjauninājums ļauj apiet platformas aizliegumu Brazilijā

Īlona Maska sociālo mediju platforma "X" ir veikusi automātisku atjauninājumu tālruņu lietotnēs, kas ļauj apiet šīs platformas aizliegumu Brazīlijā, trešdien paziņoja Brazīlijas interneta pakalpojumu sniedzēju asociācija.