Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Interesanti fakti
VS.LV 14:55, 14.05.2024 0

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

 

Pēc nekustamā īpašuma eksperta Tonu Tomparka domām, šis ir unikāls īpašums Baltijā. Latvijai nepieder neviena sala, un šāds piedāvājums ir patiesi nebijis!

Tā ir iespēja arī latvietim iegūt savā īpašumā salu. Tas būs daudz īpašāk nekā grezns dzīvoklis vecpilsētā. Lai gan 239 660 m2 lielā privātā sala Hõralaid tiek piedāvāta ar sākuma cenu 2 eiro par kvadrātmetru, pēc viņa teiktā, gala cena var būt daudzkārt lielāka.

"Salu īpašu padara būvniecības tiesības, kas daudziem šādiem objektiem netiek piešķirtas dabas aizsardzības nosacījumu dēļ," skaidroja Tomparks.

Salā pie Hījumā šobrīd dzīvo aitas, putni un savvaļas dzīvnieki, taču saskaņā ar detālplānojumu Hõralaidā var dzīvot arī cilvēki, tur var būvēt dzīvojamās ēkas un laivu ostu.

Jūras salas ar apbūves tiesībām pārdošanai citur Baltijas valstīs nav atrodamas; salīdzināmi objekti tiek pārdoti, piemēram, Somijā, kur cenas par salu sasniedz miljoniem eiro.

Hõralaid salas izsole ir privāta izsole nevis piespiedu pārdošana. Tiesu izpildītāja organizētā izsole nodrošina, ka izsole norisinās godprātīgi un objektīvi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Saturns šonedēļ būs vislielākais un spožākais

Milzu gāzes planēta būs opozīcijā, un nākamreiz šāda parādība būs novērojama tikai pēc gada.

Interesanti fakti Nīderlandē mācību stundās aizliegts izmantot mobilos tālruņus

Nīderlandē vidusskolās un pamatskolās mācību stundās no pirmdienas aizliegts izmantot mobilos tālruņus.

Interesanti fakti Šajā nedēļas nogalē Bauskā būs vērienīgi svētki (+VIDEO)

Šī gada pastaigu pavadīs sauklis "Cierē un laimē lidojumu ar gaisa balonu!"

Interesanti fakti Norvēģijas princese salaulājusies ar amerikāņu šamani

Norvēģijas karaļpāra vecākā meita Marta Luīze sestdien salaulājusies ar pašpasludināto amerikāņu šamani Dareku Veretu.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija plāno remontēt Iklas robežšķērsošanas punktu

Igaunijas Transporta departaments 2026.gadā plāno remontēt daļu robežšķērsošanas punkta Iklā, kas ir lielākais robežšķērsošanas punkts uz Igaunijas robežas ar Latviju.

Pasaule Igauņu uzņēmums augustā sāks testēt vilcienu savienojumu Tartu-Rīga

Igaunijas valstij piederošais pasažieru vilcienu operators "Eesti Liinirongid", kas strādā ar zīmolu "Elron", augusta vidū sāks testēt vilcienus plānotajā maršrutā Tartu-Rīga.

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.