Sestdien Daugavpilī gaisa temperatūra sasniegusi +18 grādus

Interesanti fakti
VS.LV 18:11, 30.03.2024 0

Sestdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Daugavpilī, kur trijos pēcpusdienā bija +18 grādi, un tas ir lielākais siltums valstī kopš oktobra, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

 

1968.gadā gaisa temperatūra Daugavpilī 30.martā pakāpās līdz +18,4 grādiem, kas ir arī mēneša siltuma rekords šajā novērojumu stacijā. Sagaidāms, ka svētdien daudzviet Latvijā tiks pārspēts marta siltuma rekords.

Četros pēcpusdienā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no +4,0 grādiem Ainažos līdz +17,9 grādiem Daugavpilī.

30.marta siltuma rekords labots vienīgi Madonā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +16,4 grādiem, savukārt Dagdā ar +16,7 grādiem atkārtots šī datuma rekords, kas pirmo reizi sasniegts 2007.gadā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ventspilī ar +16,7 grādiem tika pārspēts 28.marta siltuma rekords.

Sinoptiķi prognozē, ka svētdien gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +21 grādu. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta pavasara pirmajā mēnesī, ir +20,8 grādi 1968.gada 30.martā Mērsragā. Savukārt 31.marta nacionālais siltuma rekords ir +19,1 grāds, kas reģistrēts 2010.gadā Rucavā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Veseli zobi ir vissvarīgākie mājdzīvniekam: ekspertе sniedz padomu (+VIDEO)

Izteikta zobakmens veidošanās ir ļoti aktuāla mazo suņu šķirņu pārstāvjiem.

Interesanti fakti Masks prezentē robotaksi un sola to ieviest līdz 2027.gadam

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ceturtdien prezentēji pašbraucošu robotaksi, prognozējot, ka tas būs pieejams lietotājiem līdz 2027.gadam.

Interesanti fakti 18 gadus vecs nepālietis kļūst par jaunāko, kas iekarojis visas 8000 m virsotnes

Vien 18 gadus vecais nepālietis Nima Rindži Šerpa trešdien kļuva par jaunāko alpīnistu, kurš sasniedzis visas 14 pasaules 8000 metru un augstākas smailes.

Interesanti fakti Rīgas Porcelāna muzejā ikviens var apgūt seno amatu prasmi (+VIDEO)

Dekols ir dekorēšanas materiāls - uzlīme jeb līmpapīrs, kas apdrukāts ar keramikas krāsu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena būs mākoņaina, vietām iespējams lietus

Jaunās nedēļas pirmā diena būs mākoņaina, un vietām iespējams lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nedēļas pēdējā darba diena būs pelēcīga un lietaina

Šīs nedēļas pēdējā darba dienā Latvijā valdīs pelēcīgi un lietaini laika apstākļi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ceturtdiena būs mākoņaina, toties silta

Nedēļas ceturtā diena Latvijā pārsvarā būs mākoņaina, toties salīdzinoši silta, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Trešdiena būs mākoņaina un lietaina

Nedēļas trešā diena Latvijā atnesīs mākoņus, lietu un brāzmainu vēju, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).