Reitings: Ilgtspējīgas attīstības mērķu rādītājos LU sasniedz augstu rezultātus

Interesanti fakti
VS.LV 14:35, 02.06.2023 0

Latvijas Universitāte (LU) pasaules universitāšu reitingā “The Times Higher Education Impact Rankings 2023” (Ilgtspējīgas attīstības jeb ietekmes reitings) saglabā 101.–200. vietu, lai arī vērtējumā iekļauts par 160 universitātēm vairāk nekā iepriekšējā gadā, informēja VS.LV universitātē.

 
Foto: LETA

Arī 2023. gada “THE Impact” vērtējumā trīs LU ilgtspējas attīstības rādītājos novērtēta kā TOP 200 universitāte. Šogad kopumā vērtēta 1591 universitāte, 2022. gadā – 1410. LU ir novērtēta visaugstāk Baltijas valstu augstskolu vidū.

LU iekļuvusi TOP 200 trijos “THE Impact Rankings 2023” kategorijās: dzimumu līdztiesība (panākt dzimumu līdztiesību un nodrošināt pilnvērtīgas iespējas sievietēm); miers, taisnīgums un laba pārvaldība (veicināt miermīlīgu un iekļaujošu sabiedrību ilgtspējīgai attīstībai); cienīgs darbs un ekonomiskā izaugsme (veicināt noturīgu, iekļaujošu un ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi, pilnīgu un produktīvu nodarbinātību). Kopumā vērtējums tiek noteikts 17 kategorijās.

“Šā gada janvārī apstiprinātā LU Ilgtspējīgas attīstības politika iezīmē arī turpmāku darbību ilgtspējas virzienā. Apvienojot sociālos, vides un ekonomiskos jautājumus, Universitātes ieguldījums un mērķi reflektē starpdisciplināru pieeju attīstības jomā. Nākotnes perspektīvā, iedzīvinot izstrādātās politikas un stratēģijas ikdienas darbībā un pārvaldes principos, nodrošināsim augstu rezultātu sasniegšanu arī turpmāk,” saka LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis.

Viņš piebilst: “Būtiski, ka Universitātes attīstība apvieno gan infrastruktūras, līdztiesības, pārvaldības un vēl virkni citus, fundamentālus, virzienus, kā rezultātā ieņemam nozīmīgo lomu sabiedrības izglītošanā un viedokļa līderības demonstrēšanā.“

“THE Impact” reitings atspoguļo universitāšu ietekmes uz sabiedrību radītājus, pamatojoties uz augstskolu panākumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Tas sniedz priekšstatu par darbu, ko veic universitātes un tā ir iespēja izcelt nozīmīgus augstskolu darbus, kurus nevērtē citu klasifikāciju reitingos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Interesanti fakti Maija beigās gaidām rododendru svētki Babitē (+VIDEO)

Katras festivāla dienas vakara noslēgumā būs skatāma unikāla lāzerprojekcijas instalācija debesīs.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.