Lohnesa ezera briesmoņa mednieks: Domāju, ka šis darbs būs vieglāks

Interesanti fakti
EKSKLUZĪVI! 11:44, 19.05.2023 0

Stīvs Felthems ir veltījis lielu daļu savas dzīves, lai atrisinātu Lohnesa briesmoņa noslēpumu, ziņo BBC News.

 

Pirms vairāk nekā 30 gadiem - 1991. gadā viņš veica radikālas pārmaiņas savā dzīvē. Felthems vienā dienā izlēma pamest savu darbu un pārdot māju. Viņš pārcēlās uz Lielbritānijas otru pusi - no Dorsetas, kas atrodas pašos Anglijas dienvidos, uz Doresas ciematu Lohnesa ezera krastā. Felthems bija nolēmis noskaidrot, kas slēpjas šajās slavenajās ūdens dzīlēs.

Bet izrādās, ka atrast Lohnesa briesmoni nav nemaz tik viegli. Lai gan jāatzīmē - sākums bija daudzsološs. Jau savā pirmajā gadā Skotijā Felthems novēroja neizskaidrojamu notikumu.

"Es redzēju kaut ko līdzīgu torpēdai, kas lido pāri ūdenim,'' viņš atceras piedzīvoto. ''Pēc šī novērojuma, es domāju, ka mans darbs kļūs vieglāks. Gaidīju, ka jau drīz notiks vēl kas interesants. Bet tā nu es esmu apstājies. Vēl joprojām - kaut pagājuši jau 30 gadi - es gaidu šo otro neizskaidrojamo novērojumu."

Felthems blakus Lohnesa ezeram pavada ilgas dienas. Viņš to sauc par savu pilnās slodzes darbu. Ja pats nevēro ezeru, Felthems satiekas ar cilvēkiem, kuri ziņojuši par neizprotamām parādībām Lohnesā. Viņš ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā ilgākais Lohnesa briesmoņa mednieks.

Pats pirmais savādais novērojums šajā ezerā notika tālajā 1933. gada aprīlī. Viesnīcas menedžere Aldija Makeja ziņoja par valim līdzīgu būtni ezerā. ''The Inverness Courier'' avīzi tas ieinteresēja, un tā publicēja pašu pirmo stāstu par mistisku radību Lohnesā. Redaktors izdomāja raksturot būtni kā ''briesmoni'', un tā uzsākās šis slavenais mīts.

Interesanti, ka Lohnesa briesmoņa leģenda stiepjas pat vēl senākā vēsturē. Kāds īru mūks viduslaikos bija rakstījis par nesaprotamu būtni ezera ūdenī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Interesanti fakti Maija beigās gaidām rododendru svētki Babitē (+VIDEO)

Katras festivāla dienas vakara noslēgumā būs skatāma unikāla lāzerprojekcijas instalācija debesīs.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.