Zinātnisks atklājums: Kaķi pastāvīgi domā par slepkavību

Interesanti fakti
VS.LV 08:48, 01.04.2023 0

ASV Kentuki koledžas dzīvnieku psiholoģijas profesori Tims Keks un Kristofers Džonsons uzzinājuši šaušalīgu informāciju - kaķēni pārsvarā visu dienu domā par nogalināšanu, ziņo koledžas preses dienests.

 

Keks un Džonsons ir vieni no vadošajiem dzīvnieku psiholoģijas ekspertiem. Viņi ir sarakstījuši vairākas grāmatas tieši par kaķiem. Tieši Keka un Džonsona pētījumu dēļ mēs zinām, ka kaķus var nolasīt pēc to sejas izteiksmes.

''Jau vairākus gadus mēs smagi strādājam, lai spētu atšifrēt cilvēka noslēpumaināko, taču visuresošo pavadoņu - mājdzīvnieku kaķu - uzvedību. Viņi zina savus vārdus, mēs varam nolasīt viņu sejas izteiksmi. Dažiem no viņiem ļoti patīk, ja mēs esam blakus. Mūsu zinātniskie atklājumi pat nav nemaz tik veci,'' sacīja Džonsons.

Tomēr šodien Džonsons atklāja baisu iemeslu, kāpēc lielai daļai kaķu patīk cilvēku klātbūtne.

''Kaķi, it īpaši kamēr tie ir jauni un to dzīves uztvere vēl tikai attīstās, lielāko laiku dienas pavada domājot par medīšanu. Protams, tas ir saistīts ar kaķa dabiskajiem instinktiem. Bet šī uztvere stiepjas arī tālāk par pelēm un citiem maziem dzīvniekiem. Kaķis, kā mednieks cenšas saskatīt iespēju kā nogalināt arī cilvēkus sev apkārt.

Lai gan uzskatu sevi par kaķu cilvēku, pēc šī atklājuma redzu savus mājdzīvniekus citādāk."

Keks nav pārliecināts, kā šī informācija tiks uztverta pasaulē. Viņš spriež, ka cilvēkus nesatrauc, kas slēpjas kaķu galvās. Pēc Keka domām reakcija būtu pilnībā citādāka, ja šī informācija atklātos par lielajiem suņiem.

''Tas ir daļēji saistīts ar faktu, ka kaķi ir daudz mazāki un to uzvedība neliekas bīstama. Ja suns rūc un rej uz visiem, kas ierodas dzīvoklī, tā ir liela problēma. Savukārt, ja kaķis šņāc un tad skrien slēpties, tas nevienu neuztrauc.''

Kaķi ir dzīvojuši kopā ar cilvēkiem aptuveni 9500 gadus. Viņi ir šķietami kļuvuši iecietīgāki pret saimniekiem. Keks un Džonsons vēlas, lai pasaulē paceltu jautājumu - vai kaķu slepkavnieciskie nodomi pazūd ar laiku, vai arī tie tos vienkārši spēj noslēpt.

VS.lv sveic lasītājus ar pirmo aprīli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Veselība Latvijas onkoloģe iestājas par sieviešu vakcināciju pret vēzi (+VIDEO)

Šogad ir pēdējais gads, kad darbojas līdzšinējais “Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns".

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.