Bars hiēnu ielenc vecu lauveni - sākas cīņa par dzīvību (+VIDEO)

Interesanti fakti
EKSKLUZĪVI! 12:00, 31.03.2023 0

Vientuļa lauvene, kuru vajā hiēnas, nonākusi stūrī. Vairs nav spēka aizstāvēties - ir jābēg! Šāda situācija redzama otrdien publicētajā Latest Sightings video.

 

34 gadus vecais brokeris Armands Bernards bija šī brutālā uzbrukuma aculiecinieks Krīgera nacionālajā parkā, Dienvidāfrikā.

“Bija silta pēcpusdiena, kad mēs ar sievu devāmies izbraucienā. Nevarējām sagaidīt, kad ieraudzīsim pirmos dzīvniekus. Tobrīd mēs meklējām leopardus un lauvas.

Pēkšņi izdzirdējām pamatīgu kņadu. No krūma izskrēja lauvene, kurai sekoja četras hiēnas. Tā skrēja cik spēka glābdama savu dzīvību, kamēr hiēnas tai koda pakaļkājās. Mēs skaidri redzējām - viņa bija nonākusi bīstamā situācijā. Kad hiēnas viņu ielenca, mums šķita, ka lauvenes acīs varēja saskatīt padošanos.''

Bernards piebilda, ka lauvene izskatījās veca un vāja. Viņš sprieda, ka tā varētu būt noklīdusi no sava bara... vai pat izraidīta.

''Atguvusi spēkus, lauvene ātri metās prom, bet hiēnas sekoja. Krūms bija tik biezs, ka mēs vairs nevarējām redzēt minētos dzīvniekus. Neesam pārliecināti, kas notika tālāk.

Video autors atminējās, ka redzētais šokēja viņus abus. Astoņu gadu laikā, kuros viņš ir regulāri apmeklējis Krīgera nacionālo parku, Bernards neko tādu nebija pieredzējis. Kopā ar sievu viņi piecas minūtes sēdēja klusumā, pirms varēja parunāt.

Jāpiemin, ka Bernardam ir sajūta, ka lauvene izdzīvoja. Nākamajā dienā viņš ieraudzīja trīs lauvu mātītes uz tā paša ceļa - vienai bija sakosta kreisā pakaļkāja.

Lauvas un hiēnas bieži sacenšas dabā. Abi ir apex plēsēji. Lai gan lauvas ierasti ir lielākas un spēcīgākas, hiēnas ir pietiekami viltīgas un veiklas, lai traucētu lauvu ikdienas dzīvi. Hiēnas mēdz zagt sāncenšu medījumus, kā arī uzbrukt jaunām vai novājinātām lauvām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.