Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Ekonomika
LETA 17:45, 23.09.2024 0

Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās tirdzniecības misijas laikā ASV parakstīs sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju ("California State Friendship Committee").

 

Memoranda mērķis ir izveidot elastīgu sadarbības ietvaru, lai sekmētu sadarbību tirdzniecības un investīciju piesaistes jomā.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis pēc memoranda parakstīšanas uzsvēra, ka šāda vienošanās ir labs pamats turpmāko saišu veidošanā.

Memoranda parakstīšanā piedalījās arī Kalifornijas pavalsts finanšu ministre Fiona Ma un ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Valainis norāda, ka šāda sadarbības līguma parakstīšana apliecina to, ka arī politiskā līmenī tiek plašāk atvērtas durvis Latvijas un Kalifornijas uzņēmēju sadarbībai. "Tas ir būtiski, jo Kalifornijā ir bāzētās tādas tehnoloģiju kompānijas kā "Microsoft", "Google", "Meta", "Groq", "OpenAI" un citas, ar kurām Latvijas uzņēmēji tikās, prezentēja savus piedāvājumus un pārrunāja sadarbības iespējas," atzīmē ministrs.

ASV tehnoloģiju nozares uzņēmumu vadības pārstāvji izcēla Eiropas Savienības (ES) regulējuma izaicinājumus, kas līdz šim ir bremzējuši viņu ienākšanu Eiropā plašākā mērogā. Šajā ziņā Latvijas iecere par mākslīgā intelekta izcilības centra izveidi varētu kalpot kā priekšnoteikums starptautisko partneru piesaistei. Šī centra mērķis būs veicināt jaunu talantu izglītību, attīstīt mākslīgā intelekta risinājumus vietējā līmenī, kuri celtu uzņēmumu starptautisko konkurētspēju, kā arī veidot starptautiskus sadarbības tīklus ar pasaules līderiem.

LIAA direktors Raivis Bremšmits akcentē, ka tikšanās ar Silīcija ielejā strādājošajiem uzņēmumiem devusi pārliecību, ka daudzas Latvijas kompānijas jau var strādāt šajā līmenī.

Tirdzniecības misija turpināsies Denvērā, kur līdz otrdienai, 24.septembrim, ieplānotas dažādas tikšanās gan investīciju piesaistes, gan eksporta veicināšana jomā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika AST: Latvijai pēc 10 gadiem vajadzēs par 20% vairāk elektroenerģijas (+VIDEO)

Sistēmas patēriņu nākotnē būtiski var palielināt ūdeņraža un citu P2X tehnoloģiju attīstība.

Ekonomika Aptauja: Latvijā 18% cilvēku ir nesen sākuši biznesu vai plāno to sākt

Ideja par biznesa sākšanu vai jau nodibināts uzņēmums ir vairāk nekā 8% Latvijas iedzīvotāju, bet vēl 10% cilvēku grib sākt biznesu, taču vēl atrodas īstās idejas meklējumos, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Lasiet arī

Ekonomika Cilvēkus no uzņēmējdarbības sākšanas visbiežāk attur bailes riskēt

Cilvēkus no uzņēmējdarbības sākšanas visbiežāk attur bailes riskēt un zaudēt naudu, liecina AS "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Ekonomika Latvijas uzņēmēji norāda uz jaunu nodokļu potenciālo bīstamību (+VIDEO)

Nav izvērtētas iespējas mazināt esošos valsts izdevumus un to efektivitāti.

Ekonomika Latvijas uzņēmēji mācās izmantot kosmosa datus (+VIDEO)

Rīgas dome aicina izstrādāt digitālus risinājumus viedās pilsētas koncepcijas attīstīšanai.

Ekonomika 47% IT firmu ir palielinājuši darbinieku skaitu, bet 40% - samazinājuši (+VIDEO)

Vidējais budžets, kas gadā tiek veltīts bonusu nodrošināšanai vienam darbiniekam, ir 1871 eiro.