Ar valsts kapitāla palīdzību Liepājā sākas zemas īres namu celtniecība (+VIDEO)

Ekonomika
liepajniekiem.lv 13:21, 19.05.2024 0

Valstspilsētai noteiktā kvota būvniecības programmā ir 120 dzīvokļi.

 

Divi attīstītāji vēlas būvēt jaunas dzīvojamās mājas Liepājā – Ezerkrastā un Jaunliepājā. Tas iecerēts finanšu institūcijas “Altum” administrētajā programmā zemas īres maksas mājokļu būvniecībai. Liepājas domes Attīstības komiteja atbalstīja pilnvarojuma līgumu slēgšanu ar abiem uzņēmumiem.

Pašvaldība sagatavos izsoli ar pretendentu atlasi. Dzīvojamās mājas būvniecībai uzņēmējam nav ļauts zemi no pašvaldības nomāt, to var tikai iegādāties.

Ar “Altum” atbalstu jau minētajā programmā paredzējis būvēt 36 dzīvokļu māju Raiņa un Lāčplēša ielas stūrī. Šī zeme ir privātīpašumā. Liepājai noteiktā kvota zemas īres mājokļu būvniecības programmā ir 120 dzīvokļi.

Deputāts Salvis Roga interesējās, vai citur Latvijā šajā programmā jau īstenots kāds projekts.

Izpilddirektora vietnieks pastāstīja, ka Valmierā zemās īres dzīvokļu mājas būvē pašvaldības kapitālsabiedrība, tā ir vienīgā pilsēta valstī, kas to dara saviem spēkiem.

Otra vieta, kur apstiprināts projekts, ir Jelgava.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" kapitālā 40% akciju turētāja ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētāja ir Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Privātmāju celtniecība Latvijā: mazāka platība, bet tuvāk dabai (+VIDEO)

koka ēku īpatsvars sasniedz jau 70% no visām jaunajām objektiem.

Ekonomika Promenādes pārbūve Rīgā virzās «ar nelieliem sarežģījumiem»

Mūkusalas ielas promenādes pārbūve Rīgā virzās "ar nelieliem sarežģījumiem", šodien tika informēta Rīgas domes vadība, kas iepazinās ar pārbūves gaitu.

Ekonomika Ceļu būvniecība Latgalē paredzēta pat līdz 2052. gadam (+VIDEO)

Jaunie maršruti vairs neskars robežu, bet kalpos Latvijas aizsardzības attīstībai.

Sports Ar AAE investora atbalstu būvējamajam stadionam apsver vietu Lucavsalā

Ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) investora atbalstu potenciāli būvējamajam futbola stadionam tiek apsvērta vieta Lucavsalā un Ziepniekkalnā, Rīgā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.