LDz: uzņēmuma maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti

Ekonomika
LETA 16:35, 22.02.2024 0

Patlaban VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti, norādīja LDz pārstāvji, komentējot uzņēmuma akcionāru sapulcē skatīto valdes ziņojumu par LDz maksātnespējas draudiem.

 
Foto: LETA

Uzņēmumā skaidro, ka pagājušā gada beigās valdība piešķīra desmit miljonus eiro LDz finanšu līdzsvara nodrošināšanai.

Savukārt šī gada sākumā piešķirta dotācija 25 miljonu eiro apmērā par pasažieru pārvadājumu infrastruktūras uzturēšanu, kas ir daļa no kopsummā paredzētajiem 50 miljoniem eiro.

LDz norāda, lai ilgtermiņā stabilizētu LDz finanšu stāvokli, ir būtiski, lai Ministru kabinetā apstiprina indikatīvo dzelzceļa infrastruktūras attīstības plānu 2023.-2027.gadam un saskaņā ar Dzelzceļa likuma prasībām noslēgtu Daudzgadu līgumu starp Satiksmes ministriju un LDz.

Uzņēmumā atzīmē, ka šiem dokumentiem valsts līmenī jānosaka infrastruktūras attīstības un uzturēšanas vajadzības, un tādējādi tie būs par pamatu nepieciešamo minimālo izmaksu līmeņa noteikšanai šāda apjoma infrastruktūras nodrošināšanai un šo izmaksu segšanai.

LDz sagaida, ka 2024.gadā Indikatīvais dzelzceļa infrastruktūras attīstības plāns 2023.-2027.gadam tiks apstiprināts un stāsies spēkā, papildinot, ka, ņemot vērā šos dokumentus, LDz aktualizēs esošo vai izstrādās jaunu vidēja termiņa darbības stratēģiju, kas atbilst aktuālajai situācijai un valsts prasībām dzelzceļa infrastruktūras attīstībai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Kraujas stacijā notiks katastrofu pārvarēšanas mācības (+VIDEO)

Scenārijs paredz, ka dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela.

Sabiedrība Kam ir izdevīga graudu tranzīta pārtraukšana caur Latviju

Pirmajos decembra datumos daži blogeri, pēc tam arī plašsaziņas līdzekļi uzsāka un attīstīja Krievijas graudu tranzīta tematu Latvijā. Precīzāk sakot, šā tranzīta aizliegšanas tematu. Kā tas ietekmēs Latvijas ekonomiku? Un kas ir šādu pašmāju sankciju labuma guvējs?

Ekonomika LDz šobrīd neplāno masveida darbinieku skaita samazināšanu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šobrīd neplāno masveida darbinieku skaita samazināšanu, sacīja LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika Ministrija: Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamgad

Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamā gada sākumā, piektdien paziņoja Lietuvas Satiksmes ministrija.