Ķīnā novembrī bijusi trīs gados augstākā deflācija

Ekonomika
LETA 11:01, 11.12.2023 0

Patēriņa cenas Ķīnā novembrī gada griezumā samazinājušās straujākajā tempā kopš 2020.gada novembra, bet ražotāju cenām kritums reģistrēts četrpadsmito mēnesi pēc kārtas, liecina valsts statistikas biroja publiskotie dati.

 

Patēriņa cenas novembrī valstī gada griezumā sarukušas par 0,5%, kas seko 0,2% deflācijai oktobrī.

Deflāciju novembrī galvenokārt veicinājusi cūkgaļas cenu samazināšanās, bet pārtikas produktu cenas kopumā pagājušajā mēnesī sarukušas par 4,2%.

Mēneša salīdzinājumā patēriņa cenas valstī novembrī arī samazinājās par 0,5%.

Lai arī deflācija liecina, ka preču cenas kļuvušas lētākas, tā rada riskus plašākai ekonomikai, jo patērētāji mēdz atlikt pirkumus cerībā sagaidīt turpmākus cenu kritumus.

Tikmēr ražotāju cenas Ķīnā novembrī gada izteiksmē samazinājušās par 3%, kas seko 2,6% kritumam oktobrī. Analītiķi bija gaidījuši, ka ražotāju cenas būs par 2,8% mazākas nekā pirms gada.

Turklāt novembrī fiskētais ražotāju cenu kritums bijis arī straujākais kopš augusta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.