Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās pieaudzis līdz 5,6%

Ekonomika
LETA 07:03, 10.08.2023 0

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūlija beigās bija 5,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

2023.gada jūlija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 49 962 bezdarbnieki, kas ir par 723 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 49 239 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūlija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 11,1%, kas ir kritums par 0,1 procentpunktu.

Vienlaikus Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā pieaudzis par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā nav mainījies un bija attiecīgi 5,4% un 5,1%.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā palielinājies par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās sasniedzot 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Ekonomika Gada beigās nedaudz palielinājies bezdarba līmenis

2023. gada decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,6 %, un kopš novembra tas ir palielinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins.

Ekonomika Latvijā novembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

Latvijā novembrī bezdarba līmenis bija 6,6%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Ekonomika Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pagājušā gada beigās bija 5,7%

Latvijā decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās, bet par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gada beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Banku analītiķi par to, kāds bezdarba līmenis Latviju sagaida nākamā gada beigās

Latvijā bezdarbs nākamā gada beigās varētu būt ap 6-6,7% līmenī, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.