airBaltic plāno palielināt darbinieku skaitu līdz 2500. Kādas ir vakances?

Ekonomika
LETA 14:48, 25.07.2023 0

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" darbinieku skaits šā gada vidū pārsniedza 2360, bet līdz gada beigām kompānija plāno palielināt darbinieku skaitu līdz 2500, informēja "airBaltic" pārstāvji.

 
Foto: LETA

Tostarp šogad pirmajā pusgadā lidsabiedrība darbā pieņēmusi 347 darbiniekus.

"airBaltic" vecākā viceprezidente cilvēkresursu jautājumos Alīna Aronberga norāda, ka "airBaltic" turpina aktīvi piesaistīt jaunus darbiniekus. Šobrīd piedāvājumā ir apmēram 30 vakanču un kopumā vairāk nekā 200 darbavietu.

Šogad visvairāk pieteikumu "airBaltic" saņēmis jaunākā stjuarta pozīcijai - vairāk nekā 1800, seko pieteikumi uz otrā pilota amatu - 950, vecākā otrā pilota amatu - 330, noliktavas pārziņa amatu - 330, stjuarta ar pieredzi pozīciju - 320, ieņēmumu analītiķa amatu - 270, lidojumu dispečera palīga amatu - 170, kā arī loģistikas kurjera pozīciju - 170.

Amatu kandidāti pieteikušies no Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Indijas, Īrijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Pakistānas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Šrilankas, Spānijas, Zviedrijas, Turcijas un Lielbritānijas.

Visvairāk pārstāvētās profesijas un darbības jomas "airBaltic" ir stjuarti (740), lidmašīnu tehniskās apkopes darbinieki (450), piloti (400), lidojumu nodrošināšanas un operatīvās darbības speciālisti (300), komercpersonāls (240), kā arī IT, personālvadības, finanšu un citi biroja darbinieki (200).

Vidējais "airBaltic" darbinieku vecums ir 35 gadi, bet vidējais darba stāžs ir seši gadi. Dzimumu proporcija ir 46% sieviešu un 54% vīriešu. Patlaban "airBaltic" strādā vairāk nekā 30 tautību pārstāvji. Septiņi "airBaltic" darbinieki ir nostrādājuši uzņēmumā kopš tās izveides 1995.gadā.

Jau ziņots, ka "airBaltic" šogad pirmajā pusgadā pārvadājusi 1,911 miljonus pasažieru, kas ir par 51,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt veikto lidojumu skaits pieaudzis par 19,9% - līdz 20 290.

"airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.