Finanšu iestāžu peļņa 11 mēnešos sasniegusi 297,8 miljonus eiro

Ekonomika
LETA 06:51, 30.12.2022 0

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad 11 mēnešos strādāja ar 297,8 miljonu eiro peļņu, kas ir par 28% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Tostarp novembrī monetārās finanšu iestādes strādājušas ar peļņu 49,4 miljonu eiro apmērā.

Monetāro finanšu iestāžu aktīvu kopsumma 2022.gada 30.novembrī bija 25,318 miljardi eiro, kas ir par 2,4% jeb 605,2 miljardiem eiro vairāk nekā 2021.gada novembra beigās, kad monetāro finanšu iestāžu aktīvi bija 24,713 miljardi eiro.

Šogad novembra beigās Latvijas monetāro finanšu iestāžu rezidentiem izsniegto kredītu atlikums bija 13,572 miljardi eiro, kas ir par 8,6% vairāk nekā pirms gada. Tostarp Latvijas monetārās finanšu iestādes rezidentiem kredītos eiro bija izsniegušas 13,475 miljardus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā pirms gada, bet ārvalstu valūtā izsniegto kredītu apmērs bija 96,6 miljoni eiro, kas ir par 26% mazāk.

No rezidentiem piesaistīto noguldījumu apmērs novembra beigās bija 17,364 miljardi eiro, kas ir par 7,6% vairāk nekā pirms gada. Tostarp noguldījumi eiro bija 16,037 miljardi eiro, bet ārvalstu valūtās - 1,327 miljardi eiro. Eiro piesaistīto noguldījumu apmērs salīdzinājumā ar 2021.gada novembra beigām ir palielinājies par 6,6%, bet ārvalstu valūtā piesaistīto noguldījumu apmērs ir audis par 21%.

Savukārt Latvijas monetāro finanšu iestāžu kapitāls un rezerves novembra beigās bija 3,184 miljardi eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2021.gada novembra beigās.

2021.gada 11 mēnešos monetārās finanšu iestādes strādāja ar peļņu 232,6 miljonu eiro apmērā, bet 2021.gadā kopumā monetāro finanšu iestāžu peļņa bija 257,9 miljoni eiro.

Monetārās finanšu iestādes ir kredītiestādes un finanšu sabiedrības, kas pieņem noguldījumus no klientiem, kuri nav monetārās finanšu iestādes, kā arī uz sava rēķina piešķir kredītus un iegulda vērtspapīros.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.