• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kauņa plāno veidot sportistu Slavas aleju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 18:51, 06.02.2023


Lietuvas otras lielākās pilsētas Kauņas pašvaldība plāno pie Darjus un Girēna stadiona izveidot Slavas aleju valsts sportistiem.



Slavas alejā tiks cildināti Lietuvas sportiskie panākumi olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos.

Alejā plānots godināt ne tikai olimpiskos, pasaules un Eiropas čempionātu panākumus guvušus sportistus, bet arī trenerus un sporta speciālistus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu sporta attīstībā un veicināšanā Lietuvā un Kauņā.

Pašvaldība plāno Slavas alejā iekļaut olimpisko spēļu pirmo trīs vietu ieguvējus, paralimpisko spēļu čempionus, kā arī pasaules un Eiropas čempionus olimpiskajos sporta veidos, arī paralimpiskajās disciplīnās.

Tāpat tajā tiks izcelti Kauņas goda pilsoņi, kas titulu saņēmuši par sasniegumiem sporta jomā.

Pašvaldības plāns paredz, ka sporta organizācijas izvirzītu kandidātus Slavas alejai un pašvaldība analizētu, vai persona atbilst kritērijiem. Pašvaldība par saviem līdzekļiem izveidotu Slavas alejas plāksni un organizētu atklāšanas ceremoniju.

Kauņas pašvaldība arī paturētu sev tiesības lemt par Slavas alejas plāksnes atņemšanu, ja godinātā persona rīkojas necienīgi.

Pašvaldība par sporta Slavas alejas izveidi Kauņā plāno izlemt šonedēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Lietuvas aizsardzības ministrs paziņo par atkāpšanos

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņojis par atkāpšanos, piektdien pavēstīja valdība.

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Pasaule Parīzē atklāts Lietuvai par godu nosaukts skvērs

Parīzē oficiāli atklāts skvērs, kas nosaukts par godu Lietuvai.