Noraujot domes sēdes norisi, Rēzeknē pavērta iespēja domes atlaišanai

Sabiedrība
LETA 18:16, 16.11.2023 0

Šodien trešo reizi pēc kārtas kvoruma trūkuma dēļ nenotika paredzētā Rēzeknes domes sēde.

 

Sēdi vadīja atstādinātā mēra Aleksandra Bartaševiča vietnieks Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), kurš konstatēja kvoruma trūkumu, kā arī ziņoja par vairāku pozīcijas deputātu neierašanās iemesliem un nosauca nākamās sēdes datumu - 29.novembri.

Uz sēdi no 13 pašvaldības deputātiem bija ieradušies pieci opozīcijas deputāti un Stecs.

Deputāti Vladimirs Bogdanovs, Igors Sergejevs, Aleksejs Grehovs un Aleksandrs Bartaševičs paziņojuši, ka viņiem ir darba nespējas lapas, cita iemesla dēļ nav ieradušās Olga Strode un Kristīne Kokoreviča, bet Aleksandrs Irišins nav informējis domi par neierašanās iemesliem. Visi deputāti pārstāv partiju "Kopā Latvijai".

Kvoruma trūkuma dēļ nenotika Rēzeknes domes sēdes 2.novembrī un 10.novembrī.

Atbilstoši Pašvaldību likumam domes sēde notiek, ja tajā piedalās vairāk nekā puse domes deputātu (kvorums). Sēdes vadītājs pārliecinās par kvorumu pirms katra balsojuma. Ja nav kvoruma, sēdes vadītājs sēdi slēdz vai pārtrauc.

Ja uz atkārtotu domes sēdi deputāti nav ieradušies pietiekamā skaitā, sēdes vadītājs informē par to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru triju darbdienu laikā pēc dienas, kurā vajadzēja notikt atkārtotai domes sēdei.

Tāpat Saeima ar likumu var atlaist domi, ja tā nav spējīga pieņemt lēmumus saistībā ar to, ka trijās domes kārtējās sēdēs pēc kārtas nepiedalās noteiktais skaits deputātu (kvorums).

Pēc nenotikušās sēdes 10.novembrī Rēzeknes domes valdošās politiskās partijas "Kopā Latvijai" valde izplatīja paziņojumu, kurā pauda vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu un startēt jaunās vēlēšanās nākamgad.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) pēc Rēzeknes pašvaldības apmeklējuma 10.novembrī aicināja Rēzeknes domes deputātus atsākt darbu vai nolikt deputātu mandātus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas dome beidzot apņemas sabalansēt budžeta izdevumus

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien pieņemts lēmums samazināt budžeta izdevumus, lai stabilizētu pilsētas finanšu situāciju.

Sabiedrība Rinkēvičs pieļauj Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Ja Rēzeknes pilsētas dome nevar vienoties par šī gada budžetu un pasākumiem pašvaldības finanšu stabilizēšanai, tā ar likumu ir jāatlaiž, nerīkojot uzreiz jaunas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kriminālziņas Rēzeknē sāk darbu pašvaldības policija

Rēzeknē šodien sāk darbu pašvaldības policija, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Rēzeknē uz Kovšu ezera tiks izveidots parks par 8 466 615,81 eiro (+VIDEO)

Projektā plānoto darbību rezultātā kopumā tiks radītas 15 jaunas darba vietas.