Stradiņa slimnīcas pazemes gaitenī gar sienām mēdz tecēt ūdens

Sabiedrība
LETA 15:12, 06.11.2023 0

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pazemes gaitenī, kas savieno ekspluatācijā nodoto A korpusu ar vecās ēkas 32.korpusu, pamanīti defekti uz sienām un grīdas segumā, vēsta TV24 raidījums "Stopkadri ar Armandu Puči".

 
Foto: LETA

Fotoattēlus, kuros redzami defekti, raidījums esot saņēmis no kāda slimnīcas darbinieka, kurš apgalvoja, ka bojājumi manīti jau pirms diviem gadiem. Lietavu laikā gar gaiteņa sienām mēdzot tecēt ūdens. Bijuši arī gadījumi, kad gaitenis applūdis un darbiniekiem pacientus uz gultām vai sēdratiem nācies stumt cauri ūdenim. Slimnīcas darbinieks arī apgalvojis, ka ik pa laikam bojājumus mēģināts labot, taču tas situāciju neesot uzlabojis.

PSKUS skaidroja, ka bojājumi gaitenī esot radušies blakus notiekošo A korpusa otrās kārtas būvniecības darbu dēļ.

Slimnīca esot "nekavējoties informējusi būvuzņēmēju par situāciju slimnīcas telpās", un šobrīd būvuzņēmējs veic deformācijas šuves remontu un radušos plaisu aizpildīšanu. Bojājumi tiek novērsti par būvuzņēmēja finanšu līdzekļiem. Taču slimnīca neizslēdz šādu situāciju rašanos arī nākotnē, "ņemot vērā apjomīgos infrastruktūras atjaunošanas darbus, kas tiek veikti slimnīcas teritorijā".

Raidījums norāda, ka problēmas slimnīcas jaunajā korpusā bijušas arī agrāk. 2015.gadā būves sijās, kolonnās un pārseguma paneļos tika atklātas deformācijas un plaisas, savukārt pagrabstāvā plaisās un šuvēs bija uzsūcies mitrums.

Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss nodots ekspluatācijā 2017.gadā. Jaunā korpusa 1.kārtas kopējais finansējums bija aptuveni 87,5 miljoni eiro, ieskaitot Eiropas fondu naudu. Šobrīd slimnīcā notiek A korpusa otrās daļas celtniecības darbi, taču pastāv risks zaudēt Eiropas Savienības līdzfinansējumu - aptuveni 70 miljonus eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Stradiņa slimnīcā veikta sarežģīta ķirurģiska operācija

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) veikta sarežģīta deviņu stundu ilga ķirurģiska operācija balsenes vēža pacientam.

Ekonomika Stradiņa slimnīca atklātā konkursā meklēs jaunu būvnieku

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) vadība šogad atklātā konkursā meklēs jaunu A2 korpusa būvnieku, informē PSKUS pārstāvji.

Sabiedrība Stradiņa slimnīca pārņēmusi no būvniekiem nepabeigto jauno korpusu

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) trešdien no SIA "Velve" pārņēmusi nepabeigto jauno A2 korpusu.