Siliņa: Sarunas par jauno valdību varētu tikt sāktas no «baltas lapas»

Sabiedrība
LETA 08:37, 18.08.2023 0

Gadījumā, ja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicinās "Jaunās vienotības" (JV) kandidāti Eviku Siliņu veidot jauno valdību, sarunas par koalīciju varētu tikt sāktas no "baltas lapas".

 
Foto: LETA

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Siliņa skaidroja, ka sākotnējā saruna pie Valsts prezidenta būšot par veicamajiem darbiem. Par lielu daļu no jautājumiem, kurus arī ceturtdien minējis Rinkēvičs, ar partijām, kuras pārstāvētas Saeimā un varētu būt jaunās koalīcijas sastāvā, varētu būt vienošanās.

Vienlaikus, lai arī lielākajā daļā jautājumu ar partijām varētu vienoties, jautājums par Stambulas konvenciju neesot tik "viennozīmīgs", jo ir partijas, kurām tā nebūtu atbalstāma.

Siliņa norādīja, ka par vairākumu jaunajā koalīcijā esot gana pārliecināta, taču gribētos, lai tā ir pēc iespējas plašāka.

Viņa arī norādīja, ka ir signāli, ka darboties jaunajā valdībā varētu arī "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā apvienība", taču par to, vai tā tiešām būs, nepieciešamas sarunas.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Premjeres slimības dēļ valdības sēdi vadīs tieslietu ministre

Valdības sēdi otrdien vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) , informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Sabiedrība Ministru prezidente dosies ikgadējā atvaļinājumā

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina premjeres darba kārtība.

Sabiedrība Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.