Lietā par nelegālo imigrantu pārvietošanu Latvijā pratina ar NA saistīto Bumbuli

Sabiedrība
LETA 17:32, 15.04.2023 0

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā marta beigās Irākas pilsoni Karzanu Džamalu Davūdu Davūdu atzina par vainīgu apsūdzībās par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, un lietā nācās liecināt arī ar Nacionālo apvienību (NA) saistītajam Tomam Bumbulim, kurš, pēc paša vārdiem, nezinot palīdzējis nelegālajiem migrantiem.

 
Foto: LETA

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, lietā apsūdzība celta pret Irākas pilsoni Davūdu, kurš tiek vainots pēc Krimināllikuma 285.panta otrās daļas, proti, par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai. Pats apsūdzētais uz tiesas sēdi nevarēja ierasties, jo pērn tika izraidīts no Latvijas.

Rīgas pilsētas tiesa Davūdu atzina par vainīgu un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, nosakot izraidīšanu no Latvijas un ieceļošanas aizliegumu valstī uz pieciem gadiem.

Lietā kā vienīgais liecinieks tika pratināts Bumbulis, kurš palīdzējis apsūdzētajam un viņa draugiem nokļūt līdz Latvijas-Lietuvas robežai. Bumbulis tiesas sēdē stāstīja, ka bija publicējis sava automobiļa pārdošanas sludinājumu, uz kuru atsaucies lietā apsūdzētais Davūds. Sarunu gaitā Davūds lūdzis liecinieku par 350 eiro aizvest viņu un vēl trīs cilvēkus līdz Lietuvas pilsētai Paņevežai.

Bumbulis šādam darījumam piekritis, tiesas sēdē apgalvojot, ka neesot iedomājies, ka Davūds un viņa trīs kompanjoni ir nelegālie migranti, līdz ar ko nebija viņiem jautājis uzrādīt nedz pases, nedz arī kādus citus personu apliecinošus dokumentus. Arī pats Bumbulis personu apliecinošus dokumentus uz braucienu neesot paņēmis līdzi.

Pie Lietuvas robežas Bumbuli kopā ar nelegālajiem migrantiem apturēja kaimiņvalsts robežsardze. Bumbuli Lietuvā sodīja ar 4500 eiro naudas sodu par nelegālo migrantu pārvietošanu pāri robežai, savukārt pret Davūdu un trīs citiem Irākas pilsoņiem jau Latvijā tika sāktas krimināllietas par robežas nelegālu šķērsošanu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Bumbulis ir dzimis 1991.gadā un dzīvo Jūrmalā, kur no NA saraksta kandidēja 2021.gada pašvaldību vēlēšanās, taču netika ievēlēts. Kandidējot vēlēšanās, viņš norādījis, ka ir kultūras pasākumu organizators Sociālās integrācijas valsts aģentūrā un interešu izglītības pedagogs Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centrā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.