Aptauja: 55% iedzīvotāju nav pārbaudījuši sava Wi-Fi rūtera vecumu

Sabiedrība
LETA 15:11, 04.03.2023 0

Latvijā 55% iedzīvotāju atzīst, ka pēdējā gada laikā nav pievērsuši uzmanību, vai mājsaimniecībā esošais Wi-Fi rūteris nav tehnoloģiski novecojis, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktās aptaujas dati.

 

Vienlaikus aptaujā noskaidrots, ka 59% iedzīvotāju pārbauda rūtera vecumu tikai tad, ja radušās kādas problēmas ar interneta savienojumu.

Kopumā aptaujas laikā katrs trešais jeb 31% aptaujāto atzina, ka pēdējā gada laikā nav pievērsuši uzmanību Wi-Fi rūtera tehniskajam stāvokli, savukārt 24% atbildēja, ka drīzāk nav. Tikmēr 14% aptaujāto atbildēja, ka regulāri pārbauda, vai rūteris ir darba kārtībā un var nodrošināt visas tam paredzētās funkcijas, 17% atbildēja - drīzāk jā. Tikmēr 13% norādīja, ka nezina, vai viņiem ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Aptaujā arī atklājās, ka cilvēki lielākoties pievērš uzmanību rūtera tehniskajam stāvoklim tikai tad, ja radušās problēmas ar internetu - tā atzina 59% respondentu. Tikmēr 17% aptaujāto seko līdzi rūtera tehniskajam stāvoklim un kapacitātei, saprotot, ka mainoties tehnoloģijām, vecās ierīces ir ik pa laikam jāmaina. 9% aptaujāto ir pārliecināti, ka rūteri kopumā tik bieži nav jāmaina, un 4% respondentu pārbauda rūteri, mainot dzīvesvietu. 1% aptaujāto atzina, ka to dara, ja citi paziņas vai radinieki plāno rūtera maiņu. 10% respondentu nezināja atbildi uz jautājumu vai viņiem bija grūti atbildēt uz jautājumu.

Aptauju 2023.gada februārī veica "Bite", sadarbojoties ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1008 respondenti no visas Latvijas vecumā no 18-74 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.