• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas pasaules biržās svārstās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 00:52, 09.02.2023


Akciju cenas pasaules biržās trešdien svārstījās, tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenām sarūkot un investoriem reaģējot uz ASV prezidenta Džo Baidena aicinājumu ieviest jaunu nodokli miljardieriem.

Baidens ikgadējā runā par valsts stāvokli aicināja uz politiķu vienotību un solīja atjaunot valsts ražošanas bāzi, spītējot spiedienam, ko radījis karš Ukrainā un Covid-19 pandēmijas izraisītie traucējumi. Viņš arī izteica vairākus ierosinājumus, tostarp par jauna "miljardieru nodokļa" ieviešanu, lai "atalgotu darbu, nevis tikai bagātību".

Volstrītā visu tirdzniecības sesijas laiku akciju cenas kritās. Analītiķi norādīja uz vājāku uzņēmumu peļņas prognozi, ko daļēji noteica satraukums par ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) darbībām.

"Pastāv bailes, ka viņi (FRS) saglabās procentlikmes pārāk augstas pārāk ilgu laiku," sacīja "Cresset Capital" analītiķis Džeks Ablins.

"Google" māteskompānijas "Alphabet" akcijas cena saruka par gandrīz 8%. Kritās arī videospēļu ražotāja "Activision Blizzard" akcijas cena pēc Lielbritānijas regulatora paziņojuma, ka "Microsoft" centieni to pārņemt par 69 miljardiem ASV dolāru var kaitēt konkurencei un patērētāju izvēles iespējām.

Eiropas biržās akciju cenas lielākoties pieauga, ko veicināja Francijas enerģētikas uzņēmuma "TotalEnergies" un Norvēģijas energokompānijas "Equinor", kā arī britu naftas kompāniju BP un "Shell" ievērojami gada peļņas rādītāji.

Parīzes biržas indekss tomēr kritās pēc ziņojuma par bankas "Societe Generale" peļņu, kas izraisīja vilšanos.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,6% līdz 33 949,01 punktam, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 1,1% līdz 4117,86 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 1,7% līdz 11 910,52 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,3% līdz 7885,17 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,6% līdz 15 412,05 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,2% līdz 7119,83 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 1,7% līdz 78,47 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 1,7% līdz 85,09 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena trešdien kritās par 3,10% līdz 53,69 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,0726 līdz 1,0716 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2048 līdz 1,2071 dolāram par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 131,07 līdz 131,42 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 89,04 līdz 88,75 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika SM piedāvā piecus virzienus Latvijas ostu pārorientēšanai no Krievijas

Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē piedāvāja piecus prioritāros virzienus Latvijas ostu un loģistikas nozares pārorientēšanai no Krievijas un Baltkrievijas, ceturtdien pēc sēdes aģentūrai LETA norādīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.

Lasiet arī

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.

Sabiedrība Rīgas pilī atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO

Rīgas pilī šodien atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ekonomika Baltijā benzīna cenas palielinās, bet dīzeļdegvielas cenas sarūk

Pagājušajā darba nedēļā Latvijā un Igaunijā palielinājās benzīna cenas, bet dīzeļdegvielas cenas saruka Igaunijā un Lietuvā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.